>

Friday, February 26, 2016

Wednesday, February 24, 2016

Tuesday, February 23, 2016

Sunday, February 21, 2016

Saturday, February 20, 2016

Rafizi & Claire Brown Rancang Sesuatu Di London

Apa agenda Rafizi jumpa Claire Brown di London?

Apakah ada perancangan untuk menyerang mana mana institusi lain selepas 1MDB selesai?

Atau membantu kempen pembangkang di Pilihanraya Sarawak?

Apakah Rafizi ingat rakyat tidak mengetahui "happy ending" Claire Brown adalah dengan segelas arak bila selesai menjatuhkan kerajaan Malaysia?

Sudah terbukti Sarawak Report banyak membuat fitnah dan tohmah palsu, hingga  The Edge akhirnya membuat pusingan U memohon maaf dan kembali memuji pentadbiran 1MDB.

Oleh itu, apa rancangan baru Rafizi dan Sarawak Report di London?

Friday, February 19, 2016

Bukti, Ekonomi Malaysia Berada Pada Landasan Yang Tepat


Pokok Jadi Mangsa Terbaru DAP Di Penang


Satu demi satu dikerjakan oleh DAP di Pulau Pinang, mereka berbuat apa sahaja. Mereka berani buat begitu kerana merasakan DAP tidak akan kalah di Penang. 

Mereka merasakan tindakan mereka betul dan tidak akan dihukum oleh rakyat dalam pilihan raya akan datang. Kalau semua rakyat Penang mengundi pun DAP tidak akan kalah?
 


Oleh itu, bagaimana boleh rakyat Pulau Pinang masih mahu berdiam diri memberikan "kuasa mutlak" kepada seorang Ketua Menteri untuk berbuat apa sahaja di Penang.

Thursday, February 18, 2016

Di Depan 250 Orang DAP, Mat Sabu Panggil "Melayu Bodoh"


Jika begitu, Mat Sabu ini bangsa apa? Sudah bertukar bangsakah orang yang bernama Mat Sabu? Sejak berkawan dengan DAP, Mat Sabu nampaknya sanggup buat apa sahaja demi mendapat kuasa. 

Malangnya DAP tidak sanggup berbuat apa sahaja untuk selamatkan Mat Sabu dari muflis. Majlis kutipan derma untuk Mat Sabu pun DAP tidak lakukan, jadi siapa yang bodoh sebenarnya?

Rakyat Penang Sudah Jadi "Mayat Hidup"?


Monday, February 15, 2016

Sunday, February 14, 2016

Saturday, February 13, 2016

Friday, February 12, 2016

Mat Sabu Baling Mikrofon Sebab Bankrup?

Kerana Hadir Mesyuarat : Haron Din Dicaci, Dimaki Di Malaysiakini


Baca komen di bawah ini yang dibuat oleh penama Kgreen Ray. Amat ganas sekali kata kata kesat yang dilemparkan terhadap Haron Din, Mursyidul Am PAS di ruangan komen Malaysiakini. 

Seolah sengaja dibiarkan dan dibenarkan untuk memaki Haron Din di situ. Kenapa Malaysiakini tidak padam sahaja atau block komen tersebut?

Hanya kerana Haron Din hadir bermesyuarat untuk berbincang tentang agenda Islam bersama kepimpinan Putrajaya, maka komen itu pun hadir. 

Mengapa sampai begitu takut Malaysiakini bila ada perbincangan sebegitu sesama orang Islam. Sampai perlu memaki hamun untuk membalas dendam?

 

Ini Sebabnya Mat Sabu Baling Mikrofon, PAN Bakal Berkubur?Ada yang berkata itu hanyalah satu gimik, ada pula yang kata Mat Sabu terlalu kecewa sebab tiada sambutan pada malam memperingati Anwar selama setahun. 

Ada pula pandangan yang menyatakan Mat Sabu sebenarnya begitu frust bila mendapat tahu ramai dari kalangan ahli PAN bakal menyertai semula PAS. 

Ketidakhadiran wakil PAS dan DAP dalam majlis di Sungai Buloh itu lebih merunsingkan Mat Sabu kerana sekiranya benar ramai ahli ahli PAN melompat kembali kepada PAS, maka Mat Sabu akan berada berseorangan di tengah tengah. 

Hanya DAP tempat Mat Sabu bergantung harap. DAP pula tidak hadir dalam majlis tersebut pada malam itu. 

Jadi apa piilhan yang Mat Sabu ada? Baling mikrofon adalah jalan penyelesaian.


Thursday, February 11, 2016

Tak Serik Serik Nga Kor Ming Ini Tabur Fitnah


Cuba Nga Kor Ming pergi tanya Lim Guan Eng, bila dia hendak mansuhkan Tol Sungai Nyior? Di bawah ini adalah janji janji manis Guan Eng yang dilafazkan pada 14 Januari 2012, untuk mansuhkan tol PLUS jika berkuasa di Putrajaya.


Boleh percaya janji Guan Eng?

Sesudah menjadi Ketua Menteri di Pulau Pinang hampir dua penggal, mana janji Guan Eng untuk hapuskan tol 50 sen di Sungai Nyior? 

Guan Eng pernah berdemo membawa sepanduk "Sungai Nyior Tol, BN Hisap Darah" pada 20 Februari 2007. Kini hampir sepuluh tahun, apa sudah berlaku? 

Mungkin sebab itulah Guan Eng sendiri tidak berani bertanding dalam pemilihan jawatankuasa DAP di Penang. Mungkin ada janji janji lain yang tidak tertunai kepada ahli ahli DAP sendiri di Penang.


Sampai Begitu Terdesak Sekali DAP Minta Derma Untuk Kuasai Sarawak

Angka Ini Boleh Bertambah Jika Tony Pua Turut Sama


Wednesday, February 10, 2016

Tuesday, February 9, 2016

Sunday, February 7, 2016

Saturday, February 6, 2016

Friday, February 5, 2016

Ini Pentingnya Tabung Haji Buat Jemaah Haji Malaysia


Selama 10 tahun, Tabung Haji telah tanggung sejumlah 1.025 billion subsidi untuk jemaah haji Malaysia. Beribu ribu jemaah haji mendapat manfaat daripada Tabung Haji ini. 

Tanggungan itu makin meningkat dari tahun ke tahun, sedangkan kos bayaran haji untuk setiap jemaah secara relatifnya tidak meningkat sejak 2009 lagi.

TPPA : Nilai Perdagangan Cecah Nilai USD$30 Trillion


Video Ini Menjelaskan Perbezaan Krisis Ekonomi 1998 Dengan 2016


Thursday, February 4, 2016