>

Monday, December 5, 2016

Demi Umat Islam, UMNO & PAS Bersatu Atas Satu Pentas


Dato Seri Najib dan Hadi Awang bersama sama atas satu platform demi umat Islam di Myanmar di Stadium Titiwangsa, Kuala Lumpur, 4 Disember 2016. Pada hari yang sama, Tun Mahathir datang untuk bersama sama dalam konvensyen DAP di IDCC, Shah Alam. 

Di pentas stadium Titiwangsa, nasib umat Islam dibela dan dipertahankan. Di IDCC Shah Alam, Mahathir merelakan dirinya dipergunakan oleh DAP. Lebih teruk lagi Tun Mahathir telah mempersenda Nabi Muhammad SAW dalam  konvensyen DAP itu bila mengatakan zaman Nabi Muhammad SAW dulu tiada RM2.6 billion dan 1MDB. 

Kenyataan Tun Mahathir itu adalah tidak wajar sama sekali. Mengapa perlu buat perumpamaan seperti itu? Untuk apa? Malah ketika Tun M berkata begitu, perwakilan DAP semua dilihat gelak ketawa. Tun M sudah terlalu lebih. Memuji DAP dan menyatakan pandangannya terhadap DAP dulu adalah silap adalah satu tindakan yang amat memalukan sekali. 

Lihat gambar di bawah ini, Tun M sudah jadi hamba pada DAP. Biarkan DAP gunakan dirinya untuk dapatkan undi Melayu. Malu sungguh. 1 comment:

Anonymous said...

Demi dedak haram... PAS haram jadah memperalatkan Agama!!!