>

Wednesday, July 20, 2016

"Snap Poll" Hanya Gimik Tutup Isu Guan Eng


Sebenarnya Pakatan Harapan yang dikatakan satu pakatan itu bukanlah pakatan. Mereka tiada kata sepakat. 19 Julai 2016, Lim Guan Eng tidak hadir untuk memberi taklimat dalam mesyuarat Biro Politik PKR. 

Sedangkan menurut Laporan The Star pada 19 Julai 2016, Lim Guan Eng akan hadir untuk memberi penerangan kepada rakan sekutunya PKR dalam mesyuarat tersebut. Bila tidak hadir, ianya menampakkan DAP dan PKR sudah lagi tidak berpakat. 

Jika ada pilihan raya sekali pun, mereka akan bergaduh awal mengenai pembahagian kerusi dan kawasan. Siapa yang hendak bertanding dan parti mana hendak bertanding? Itu belum ambil kira lagi soal PAN dan PAS. 

Itu belum lagi diambil kira wakil parti pembangkang baharu pimpinan Mahathir, apakah mereka tidak mahu bertanding di Penang?

Sudah dua penggal rakyat Pulau Pinang kerugian di bawah kerajaan DAP. Tidak mendapat apa yang diharap dan dijanji dalam manifesto. Rakyat Pulau Pinang yang perlu lakukan perubahan. 

Usah terpedaya dengan taktik "diversion issue" rasuah Guan Eng ini. "Snap Poll hanyalah gimik politik sahaja.  Semuanya untuk menutup dan meredakan cerita kes rasuah Guan Eng.

No comments: