>

Tuesday, June 30, 2015

Sunday, June 28, 2015

Saturday, June 27, 2015

Thursday, June 25, 2015

Wednesday, June 24, 2015

PetroSaudi Sahkan Ada Penjenayah Burukkan Reputasi 1MDB

Teresa Kok Perkenalkan Kumpulan Pakatan Baru Tanpa Ulama PAS


Seronok benar kumpulan kumpulan progresif PAS yang kalah ini bergambar dengan Teresa Kok. Secara tidak langsung memperkenalkan kepada umum siapakah Melayu taruhan baru DAP untuk PRU14. 

Bila DAP secara terbuka bergaduh dengan PAS dan bersikap zalim terhadap UMNO di Penang, sekarang sudah terang dan bersuluh siapa yang akan bertanding sama ada atas tiket DAP, PKR atau PASMA bagi pihak pakatan baru ini dalam PRU14. 

Siapa pula daripada kalangan yang bergambar itu akan masuk DAP?

Tuesday, June 23, 2015

Haron Din Boleh Komen Apa Hukum YB PKR Ini Masuk Berbuka Dalam Masjid?

Air Tidak Selesai, PKR Sibuk Dengan Isu Lain Di Selangor


UMNO Pulau Pinang Serah Memo Pada Guan Eng Di Komtar


DAP Seolah Olah Tidak Mahu Lagi Undi Orang Melayu


1) Nampaknya pasca Muktamar PAS 2015, DAP begitu bersungguh sungguh hendak bergaduh dengan team ulama yang menang besar ketika muktamar. 

2) Cara percakapan dan kenyataan media dari Lim Guan Eng dan pemimpin pemimpin kanan DAP nampaknya mereka begitu beriya iya hendak bergaduh dengan PAS. 

3) Perlu diingat, PAS masih lagi kekal sebagai parti orang Melayu yang kedua terbesar di Malaysia selepas UMNO. 

4) DAP sudah bergaduh dengan PAS, kemudian bergaduh lagi UMNO secara terbuka dan biadap sekali bila nama papan tanda UMNO digergaji oleh DAP. 

5) Apakah ini petanda DAP sudah begitu yakin sekali hendak menang PRU14 tanpa undi Melayu? 

6) Jika begitu, DAP akan menjadi suatu parti yang ultra kiasu dengan memusuhi PAS dan UMNO. 

7) Siapa yang DAP harapkan untuk dapatkan undi Melayu? Sudah tentu tanggungjawab itu di tangan Dyana, Zairil, Rara, Melati, PASMA dan PKR. Inilah sahaja Melayu yang boleh berkawan dengan DAP. 

8) Bila Mat Sabu hendak masuk DAP? 

9) Jika sebegitu dahsyat sekali kelakuan DAP, apakah mereka yakin benar akan menangi lagi 38 kawasan parlimen dengan tambahan parlimen baru dalam PRU14 nanti? 

10) Atau DAP sudah pun menjalankan kerja pendaftaran pemilih dan pemindahan pengundi secara strategik untuk beberapa kawasan parlimen tertentu menjelang PRU14. Patutlah DAP tidak kisah lagi tentang undi Melayu. 

11) Oleh itu, apakah tindakan sewajar dan yang paling bijaksana yang perlu dilakukan oleh parti parti politik Melayu untuk memberi respon semula terhadap kebiadapan DAP ini?

Saturday, June 20, 2015

Friday, June 19, 2015

Provokasi Liar Dari Kerajaan DAP Penang Di Bulan Ramadhan

Ini Bukan Berpakat Lagi Namanya, Ini Sudah Bergaduh Besar


Mereka bertiga bergaduh. PKR, DAP dan PAS. Yang ruginya adalah rakyat Selangor.

Jika sudah jadi begitu, elok benar rasanya pilihan raya diadakan semula di Selangor untuk memberi peluang rakyat pilih semula parti yang mereka yakini untuk pimpin kerajaan negeri Selangor. 

Jika begini jadinya, banyak pembangunan dan rancangan untuk kebajikan rakyat boleh tergendala.

Anifah Aman Jawab Kembali Kritikan Tun M

 
KUALA LUMPUR - Menteri Luar membidas kecaman bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad terhadap pentadbiran negara dan parti politik dalam surat terbuka kepada editor akhbar harian Amerika Syarikat, The New York Times.

Datuk Seri Anifah Aman kesal melihat Dr Mahathir cuba untuk merosakkan negaranya sendiri dalam media antarabangsa sebagai sebahagian daripada dendam politik peribadi.

"Ia adalah tidak bertanggungjawab bagi mana-mana warga negara, apatah lagi seorang bekas perdana menteri, untuk menyebarkan pembohongan dan  memutarbelit mengenai kedudukan syarikat-syarikat milik negara," kata beliau dalam surat terbuka itu, yang dikirim kepada Bernama hari ini.

Anifah mengkritik serangan Dr Mahathir terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB), Umno dan tuduhan terhadap Perdana Menteri yang masih berkhidmat,  Datuk Seri Najib Tun Razak.

Ini ialah beberapa petikan surat Anifah mengenai 1MDB. "Contohnya dengan menyatakan bahawa RM42 bilion lesap dari 1MDB untuk menimbulkan kebimbangan awam sedangkan hakikatnya ini hutang yang diaudit bersandarkan aset bernilai RM51 bilion. Dakwaan-dakwaan melulu ini memberi kesan kepada sentimen pasaran terhadap Malaysia.

"Selain itu, beliau terus melancarkan serangan, dan tidak sebaliknya menunggu hasil siasatan yang dijalankan oleh Bank Negara Malaysia, Ketua Audit Negara dan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara.

"Ini menunjukkan bahawa Tun Mahathir tidak berminat kepada jawapan daripada pihak berkuasa berkenaan yang sah. Sebaliknya, beliau hanya menggunakan 1MDB sebagai alasan untuk menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.'

Mengenai pandangan Dr Mahathir terhadap UMNO yang menjadi 'lubuk untuk ahli politik bernaung', Anifah berkata: "Tun Mahathir yang mengetuai parti selama 22 tahun. Beliaulah semasa pemerintahannya berusaha untuk memupuk budaya "yes men" (Pak Turut) dan mengukuhkan kedudukannya."

Mengenai tuduhan Dr Mahathir terhadap Najib, Anifah berkata ia semata-mata keterlaluan, dan tidak benar sama sekali.

Beliau berkata ia adalah hasil daripada langkah pembaharuan yang dilaksanakan di bawah pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib yang membolehkan Tun Mahathir mempunyai kebebasan untuk bersuara begitu kritikal terhadap parti dan kerajaan yang beliau pernah memimpin.
"Kebanyakan rakyat Malaysia lebih suka melihat Dr Mahathir bersara secara hormat daripada terus merosakkan kedudukan negara sendiri untuk kepentingan politik  peribadinya," katanya. - Bernama

Thursday, June 18, 2015

Pembangkang Sudah Tidak Bersih, Mahukah Ambiga Buat Demo?


Wan Azizah sudah cakap pakatan sudah mati. Guan Eng sudah kata pakatan sudah tidak wujud lagi. Peguam PKR pun kata pakatan sudah khianati pengundi di Selangor. Ambiga pun setuju pakatan sudah bercelaru di Selangor.

Oleh itu, Ambiga yang selama ini  seronok sangat dengan "BERSIH" perlu membersihkan pakatan yang sudah mati. Apakah akan ada demo BERSIH di Selangor ?

Apakah Semua ADUN PKR Masih Setia Dengan Azmin Ali?

Wan Azizah selaku Ketua Pembangkang sudah sahkan pakatan pembangkang sudah mati. Bermakna jika sudah mati, segala pakatan yang ada termasuklah di Selangor perlulah dinilai semula. 

Selangor tidak boleh dilihat sebagai satu pakatan lagi kerana di peringkat nasional ianya sudah pun diiktiraf sebagai mati oleh Ketua Pembangkang sendiri. Pilihan raya di Selangor mungkin penyelesaian terbaik terhadap isu ini. 

Atau ada ADUN PKR yang mahu melompat masuk PAS dan menubuhkan pakatan baru di Selangor?
Wednesday, June 17, 2015

Dewan Ulama PAS Kecam Campurtangan PKR & DAP Terhadap PAS


Nampaknya Dewan Ulama masih lagi hendak berharap dan bersandar di bahu DAP dan PKR. Patutlah DAP berani secara terang terang membuli pemimpin PAS. 

Patutlah PASMA makin kuat, sebab Dewan Ulama sudah lemah dan tidak mampu lagi membuat tindakan drastik memecat ahli ahli PAS yang bersekongkol dengan DAP dalam PASMA.

Rakyat Selangor Bangkit Marah Pasal Isu Air

Sunday, June 14, 2015

Saturday, June 13, 2015

Wednesday, June 10, 2015

Calon Kalah Perguna "Gambar Arwah Nik Aziz" Untuk Hentam Kem Ulama


1) Inilah yang dinamakan politik desperate.

2) Calon yang kalah iaitu Ahmad Awang memberi komen dalam Malaysiakini tentang hubungan PAS dan DAP. 

3) Malaysiakini pula mengambil gambar arwah Nik Aziz berlatar belakangkan bendera DAP untuk menunjukkan kononnya arwah Nik Aziz kononnya merestui DAP. 

4) Mengapa tidak ditanya begini, "Jika Karpal Singh Masih Ada...????"

5) Nampak sangat kem PasMa sudah gelabah besar bila team mereka kalah besar dalam usaha untuk gulingkan ulama dalam PAS. 

6) DAP amat takut perpaduan antara UMNO dan PAS tercapai. 

7) DAP sudah tiada alat lagi untuk pecahkan orang Melayu. Watak pemecah mereka sudah kalah besar dalam pemilihan. Kini sedang menjala ikan bila kalah pemilihan.

Tuesday, June 9, 2015

Hero Malim Gunung Dihargai #Pray4Sabah

1MDB Sudah Selesaikan RM3.6 Billion Hutangnya


KUALA LUMPUR - 1Malaysia Development Bhd (1MDB) telah membuat bayaran penuh pinjaman berjumlah AS$975 juta (RM3.6 bilion) kepada satu sindiket bank-bank antarabangsa, selari dengan pelan rasionalisasi yang diluluskan oleh Kabinet.
  
Dalam satu kenyataan hari ini, Presiden/Pengarah Eksekutif 1MDB, Arul Kanda Kandasamy berkata, pembayaran semula itu membuktikan komitmen syarikat dalam mengurangkan paras hutangnya.
  
"Pada 29 Mei, Kementerian Kewangan mengumumkan rancangan 1MDB untuk membayar pinjaman berjumlah AS$975 juta kepada sindiket bank-bank antarabangsa berkenaan.
  
"Hari ini kami gembira untuk mengesahkan bahawa pinjaman itu sudah dibayar sepenuhnya," katanya. - Bernama

Saturday, June 6, 2015

Thursday, June 4, 2015

Baca 6 Fakta Tentang 1MDB Ini Dulu Sebelum Hendak Jadi Pakar Pengulas Di Facebook


PAS Lebih Takut DAP Berbanding Hudud Tinggallah usul ini hanya retorik dan sekadar laungan semata mata bila Hadi Awang sendiri menyatakan tidak akan keluar dari pakatan. Takut sungguh PAS dengan DAP. Entah lah kenapa agaknya ketakutan itu berlaku.

Sesi Santai PM @NajibRazak Bersama Anak Anak Sarawak


Penjelasan Lengkap Ke Mana Perginya Duit 1MDB, Wajib Tonton


Sabotaj Terhadap Hadi Awang Sudah Berlaku

Di Mana Wang 1MDB? Ini Jawapannya

Wednesday, June 3, 2015

Monday, June 1, 2015

Hati Hati Ada Mesej WhatsApp Palsu Disebar

Tun Mahathir Tidak Boleh Biar Page SSTDM Ini Berterusan Tabur Fitnah Begini


1) Tun Mahathir tidak wajar membiarkan sahaja namanya digunakan dalam Page Facebook ini. 

2) Populariti Tun Mahathir digunakan, kemudian Page itu membuat posting yang jelas sekali memfitnah dan membuat provokasi melampau. 

3) Patutlah dulu, Tun M tidak bagi guna nama dia untuk lokasi jalan, nama bangunan dan sebagainya. Tetapi Tun M terlepas pandang, ada orang guna nama dia untuk buat akaun twitter palsu dan Page Facebook

4) Perkara sebegini seharusnya dihentikan. Ianya amat memecah belahkan masyarakat.

5) Pihak polis harus ambil tindakan ke atas admin page itu. Posting yang dibuat jelas sekali mengkucar kacirkan rakyat.