>

Sunday, July 5, 2015

Mursyidul Am PAS Akui Tuduhan Terhadap Dato Sri @NajibRazak Tidak Benar

 

Jumaat lepas, tersebar dalam media sosial gambar Haron Din bertemu Tun Mahathir di sebuah masjid selepas solat Jumaat. Ada yang membuat tanggapan dan ulasan sendiri tentang pertemuan singkat tersebut. 

Namun dalam situasi terkini, nampakya Haron Din tampil untuk mempertahankan Dato Sri Najib dalam kes tuduhan tuduhan yang dibuat dalam 1MDB dan paling terbaru adalah tentang tuduhan akhbar asing yang berpangkalan di Amerika Syarikat iaitu WSJ. 

Haron Din menyatakan tuduhan artikel Wall Street Journal (WSJ) adalah dilihat tidak logik. 

Katanya, jika seseorang individu hendak mengambil dana awam untuk tujuan tertentu, perkara berkenaan dilakukan melalui akaun sulit dan bukannya menerusi akaun peribadi.

"Oleh itu, saya merasakan laporan itu mesti disiasat kebenarannya sama ada benar atau tidak. Jika sebelum ini banyak laporan dikaitkan dengan Perdana Menteri dan syarikat 1Malaysia Development Bhd. (1MDB), tetapi setelah dijelaskan satu persatu, banyak berita didapati tidak benar," kata Haron Din.

Haron Din sudah akui bahawa penjelasan yang telah diberikan telah menjelaskan bahawa tuduhan tuduhan yang dibuat terhadap 1MDB adalah tidak benar.

Semalam, WSJ dan portal Sarawak Report menerbitkan satu artikel dengan mendakwa kononnya kira-kira RM2.6 bi­lion dana awam telah dimasukkan ke dalam akaun peribadi Najib.

Haron berkata, artikel itu merupakan satu tuduhan berat kerana boleh menjejaskan ekonomi negara menerusi kehilangan kepercayaan dalam kalangan pelabur.

Gambar di atas adalah kunjungan 30 minit  Dato Sri Najib Razak terhadap Haron Din di Institut Jantung Negara pada 12 April 2014.

1 comment:

Anonymous said...

Assalamualaikum,
RUMUSAN TERBAEK TUAN BLOG!

Tp bg mereka yg dibutakan mata hati, yg telah dirasuk bisikan syaitan, agenda jahat penuh dendsm spt yg dizahirkan oleh seorang ' negarawan' langsung takkn beri bekas malah diputar belit seligat2nya oleh ejen2 nya dlm alam siber.. wang digunakan utk beli blogger2 umno spy pecahkan teras BN, iaitu UMNO!

Iktibar kejatuhan negara Iraq yg di5adbir oleh Saddam Hussein yg kini hancur kacau bilau tiada sudah, puak Syiah mndominasi, sptnya mnjadi peringtn yg kuat pd kita di Malaysia... tp malang tarian fitnah yg dilancarkn DAP, pro Negarawan dn musuh2 Najib begitu meriah disambut dn di telan..

Ya Allah lindungilah kami!