>

Thursday, April 2, 2015

Biadap DAP Tronoh Ini, Patut Ditangkap Sama Seperti Nurul IzzahTidak boleh dibiarkan kekebalan seseorang ADUN itu bercakap sebegini dalam Dewan Undagan Negeri. YB DAP Tronoh ini wajar ditangkap sama seperti Nurul Izzah.

2 comments:

Anonymous said...

Cakap dia beri implikasi seolah-olah Cina di Malaysia tak perlu menganggap Raja-raja Melayu sebagai raja seluruh kaum di Malaysia, seolah-olah Cina di Malaysia boleh mengingkari Raja-raja Melayu.

Ni dah jelas hasutan kepada warga Cina dan menentang Rukun Negara.

Anonymous said...

ADUN DAP Tronoh cakap Bahasa Malaysia tunggang langgang. Guna Bahasa Kebangsaan yang betul, bukan bahasa 'rojak' bila berhujah dalam dewan.
ADUN pembangkang pun bongok. Demonstrasi tak kira tempat. Kalau mahkamah menyebelahi mereka maka berkokok mulut mereka mengatakan sistem keadilan dan demokrasi berlaku di Malaysia. Tapi bila keputusan tidak memihak maka sehingga raja pun dijadikan subjek sasaran konon membantah atas nama ketidakadilan. Bukankah perjalanan perbicaraan Anuar Ibrahim dilangsung secara profesional. Anuar dah guna khidmat sehingga 15 peguambela. Itulah kalau kepala otak terlalu taksub dengan Anuar Ibrahim. Malaysia perlu pembangkang yang lebih berakal daripada ADUN Tronoh.