>

Tuesday, January 6, 2015

Banjir Kelantan, Husam Musa Dijulang Sebagai Hero?

Husam Musa mula dilambung sebagai hero dalam bencana banjir di Kelantan. MB Kelantan pula dikecam kerana kononnya berpakat dengan BN. Inilah tulisan yang dibuat oleh Suara Pakatan Daily :

"Ahmad Yaakob pula bertindak sebaliknya, menunggu ketibaan Najib Razak melawat mangsa banjir dan mengharapkan kerajaan pusat membantu negeri. Ahli PAS terkilan kerana MB ini tidak mempunyai kekuatan seperti Nik Aziz yang mengutamakan rakan Pakatan Rakyat berbanding pemimpin kerajaan BN yang menindas negeri sejak sekian lama "Suara Pakata Daily.

Benarkah BN menindas rakyat dalam situasi banjir di Kelantan pada hari ini? Mangsa banjir sendiri mengetahui siapa sebenarnya yang bekerja keras menolong mereka semasa banjir baru baru ini. Markas PAS hanya besar dan gagah semasa pilihan raya kecil di Pengkalan Kubor sahaja tempoh hari tetapi semasa rakyat susah dilanda musibah hendak mencari wakil rakyat mereka pun susah. 

Cuba tanya persoalan persoalan ini kepada PAS, mampukah mereka jawab?

1) Mengapa Anwar Ibrahim tidak sudi langsung menjejakkan kakinya ke Kelantan untuk sama sama merempuh banjir? 

2) Semasa demo BERSIH, bukan main lagi belanja, beli baju kuning supaya warna mereka yang berdemo sama, rempuh halangan, tetapi masa rakyat susah mana muka mereka semua?

3) Dalam keadaan musibah, masih ada lagi pemimpin PAS yang boleh berlakon berendam dalam air ambil gambar. Apakah mereka rasa rakyat boleh tertipu dengan gambar seperti itu?

4) Benarkah Husam Musa "hero banjir di Kelantan"? Jawapan siapa hero sebenar sudah ada dalam hati mangsa mangsa banjir. Mereka lebih mengetahui siapa hero sebenar mereka. 

No comments: