>

Wednesday, December 31, 2014

Dato Seri @NajibRazak Berkain Pelikat Naik Pesawat

Selepas pulang dari Kelantan, PM sempat beramah mesra dengan sukarelawan UiTM yang sedang membantu operasi pembungkusan barang di TUDM Subang.Dato Seri @NajibRazak Makan Bersama RakyatInilah Kerja Lawyer Anwar, Pertikaikan Apa Sahaja Tanpa Henti12 Maklumat Palsu Tentang Banjir Yang Telah TersebarSaturday, December 27, 2014

Thursday, December 25, 2014

Pedas Ahli Parlimen DAP Ini Balun PASRM50 juta Untuk Semua Negeri Dilanda Banjir

Kenyataan Media

1. Saya telah dimaklumkan bahawa keadaan banjir di beberapa negeri kini semakin teruk dengan jumlah mangsa yang dipindahkan di sesetengah kawasan meningkat dengan mendadak.

2. Saya telah berhubung dan berbincang dengan YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin, Timbalan Perdana Menteri selaku Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negara bagi mempertingkatkan lagi usaha membantu mangsa-mangsa banjir terutama di kawasan yang terjejas teruk dan berisiko tinggi. Saya telah meminta YAB Timbalan Perdana Menteri mempertingkatkan lagi operasi penghantaran bantuan berupa makanan berikutan wujudnya kesukaran untuk sampai ke kawasan banjir tertentu.

3. Saya diberitahu antara punca utama usaha memindahkan mangsa-mangsa banjir dan penghantaran barang makanan agak sukar dilakukan di sesetengah tempat adalah disebabkan paras air yang sangat tinggi, arus deras yang merbahaya untuk kenderaan dan bot penyelamat di samping ada pusat pemindahan yang turut ditenggelami air.

4. Saya juga diberitahu, usaha penghantaran bantuan menerusi helikopter terganggu berikutan cuaca buruk yang menyukarkan penerbangan dilakukan. Terdapat juga di kawasan tertentu helikopter tidak dapat mendarat untuk menurunkan bantuan berikutan tiada lokasi sesuai berhampiran pusat pemindahan.

5. Saya percaya dan yakin pasukan penyelamat kita yang terdiri daripada pelbagai agensi kerajaan dan anggota sukarelawan sedang bertungkus lumus untuk memberikan bantuan yang terbaik termasuk mencari ikhtiar untuk sampai juga ke lokasi pemindahan yang sukar bagi menyalurkan segala bantuan yang ada.

6. Apapun kerajaan akan memastikan agar segala usaha dilakukan bagi membantu semua mangsa menghadapi banjir yang begitu mencabar pada tahun ini.

Dato' Sri Mohd Najib
25 Disember 2014
Putrajaya

Moga Semuanya Selamat Di Pantai Timur, Mari DoakanTuesday, December 23, 2014

Friday, December 19, 2014

Thursday, December 18, 2014

Wednesday, December 17, 2014

Mereka Ini Bukan Hendak Belajar SebenarnyaRamai lagi pelajar UM yang mahu belajar dan mencapai keputusan baik dalam peperiksaan. Bila ada segelintir mereka yang buat kelakuan bodoh yang sebegini maka yang lain akan turut busuk sekali. 

Majoriti pelajar UM tidak boleh membiarkan tindakan bodoh ini dianggap sebagai satu budaya keseluruhan pelajar pelajar UM. Bersuaralah bertindak membantah sikap ekstrems, biadap dan subversif pelajar pelajar pro pembangkang ini.

Muslimah PAS Berani Tegur Kelakuan Gadis Ini


Mahasiswa Islam Nilaikanlah Sendiri Gambar IniSaturday, December 13, 2014