>

Friday, November 28, 2014

Wednesday, November 26, 2014

Semuanya Naik, Hanya Di PenangTeruknya DAP Menghina PASTuesday, November 25, 2014

Takut Benar Pro Pembangkang UUM

1) Mereka sudah tidak ada modal lain untuk dijadikan hujah politik kampus.

2) Hingga gunakan modal ini untuk kempen. Ini politik desperate dan bacul.

3) Apakah percampuran sosialis, pro PAS dan pro PKR di UUM itu juga tidak boleh dikatakan campur tangan luar?

4) Percampuran itu lebih kotor dan jijik kerana telah mencemari surau dan rumah Allah SWT dengan perbuatan yang tidak sepatutnya.

5) Orang yang dimaksudkan dalam risalah pro pembangkang itu adalah bekas Presiden MPP UUM 99/2000.

6) Tangan tangan kotor yang membuat risalah jahat ini telah melakukan satu perbuatan yang biadap dan kurang ajar.

7) Moga Allah SWT melaknat mereka yang membuat kerja jahat ini di dunia dan balasan yang setimpal akhirat.

8) Berkempenlah dengan cara matang dan budayakan politik kebajikan pelajar dengan matang.Monday, November 24, 2014

Saturday, November 22, 2014

Friday, November 21, 2014

Harga RON95 Turun Pada 1 Disember

KENYATAAN AKHBAR
PELAKSANAAN PENGAPUNGAN TERKAWAL (MANAGE FLOAT)
BAGI PETROL RON95 DAN DIESEL

Dimaklumkan bahawa Kerajaan melalui Mesyuarat Jemaah Menteri hari ini telah memutuskan bermula dari 1 Disember 2014, penetapan harga runcit bagi petrol RON95 dan diesel adalah mengikut kaedah pengapungan terkawal (managed float). Kaedah ini adalah sebagaimana pelaksanaan penetapan harga runcit RON97 sedia ada sejak Julai 2010.

Harga runcit produk petroleum di Malaysia ditentukan melalui kaedah Automatic Price Mechanism (APM) sejak tahun 1983. Melalui APM, Kerajaan akan menetapkan harga runcit pada satu paras tertentu dimana perubahan kos produk tidak akan mengubah harga runcit. Walau bagaimanapun, melalui pengapungan terkawal (managed float) ini, purata perubahan kos produk akan menentukan penetapan harga bagi bulan berikutnya. Ini bermakna jika harga pasaran minyak mentah dunia meningkat, harga runcit RON95 dan diesel juga akan meningkat. Begitu juga sebaliknya.

Sebagai contoh daripada 1 hingga 19 November 2014, purata harga RON95 di bawah APM menurun kepada RM2.27 seliter yang mana lebih rendah daripada harga runcit RM2.30 seliter. Dalam hal ini, Kerajaan akan memantau harga pasaran pada 20 hingga 31 November 2014 dan jumlah sebenar akan menentukan purata harga runcit pada bulan Disember. Jika trend ini berlarutan, adalah dijangkakan harga runcit RON95 bagi bulan Disember akan dikurangkan sewajarnya berdasarkan formula APM.

Pada masa ini harga runcit RON95 di stesen minyak adalah pada harga RM2.30 seliter dan diesel pada harga RM2.20 seliter. Mulai pada 1 Disember 2014, penetapan harga di stesen minyak akan bergantung kepada kaedah yang disebut di atas. Kerajaan akan mengikuti perkembangan pasaran harga produk kos setiap masa dan kadar pertukaran matawang untuk menetapkan harga runcit petrol dan diesel.

Keputusan pengapungan terkawal harga petrol RON95 dan diesel dibuat berikutan kejayaan pelaksanaan pengapungan terkawal harga petrol RON97. Langkah ini membuktikan hasrat Kerajaan untuk memastikan rakyat menikmati manfaat sepenuhnya berikutan penurunan harga minyak mentah dunia.
Kajian bagi pelaksanaan pengapungan terkawal harga petrol RON95 dan diesel ini telah dilaksanakan oleh Kerajaan sebelum memutuskan pelaksanaan kaedah ini.

YB DATO’ SRI HASAN BIN MALEK
21 NOVEMBER 2014

PRK Kampus : Aspirasi Hampir Tawan MPP UKM Semalam


Keputusan PRK semalam adalah lebih baik berbanding keputusan pada 2013/14 yang mana Aspirasi hanya menang 4 kerusi sahaja. Difahamkan momentum pelajar tahun 1 dan tahun 2 kuat menyokong Aspirasi di UKM. Anak muda menolak fahaman politik sempit cara pembangkang. Mereka mahu kampus diwakili oleh anak muda dan untuk anak muda.

Sesama Islam Tidak Mahu Bersama, Dengan DAP Mahu Mula Dia Berpakat

Thursday, November 20, 2014

Wednesday, November 19, 2014

Monday, November 17, 2014

Sunday, November 16, 2014

Saturday, November 15, 2014

Mak Ayah Fahmi Zainol Bimbang & Takut Anwar Ibrahim Kecewakan Anak Mereka


Video Fahmi Zainol Berbohong Dalam Surau Tentang Kes Pagar UM


Bawani Beri Tazkirah Dalam Surau, Ajaran Songsang Sosialis Dah Masuk Surau


1) Dulu Teo Nie Ching, ketika jadi Ahli Parlimen DAP Serdang masuk ke dalam surau di Kajang beri tazkirah masa bulan Ramadhan. 

2) Kini ada versi baru, Bawani, ahli Parti Sosialis Malaysia (PSM) masuk di sebuah surau berhampiran UUM untuk beri tazkirah. 

3) Kali ini pendengarnya pelbagai bangsa. Masuk ke dalam surau. Apakah yang mereka ini begitu terdesak hingga masuk ke surau untuk bercerita hal politik? 

4) Jelajah Menghasut tidak boleh gunakan tempat lain selain surau untuk menghasut? 

5) Tindakan ini amat biadap dan kurang ajar. Mahasiswa pro PAS di UUM sudah tidak merasa apa apa rumah Allah dipergunakan sebegitu rupa? 

6) Mahasiswa UUM sudah boleh melihat sendiri kelakuan sebenar pelajar pelajar pembangkang ini. Usah beri muka lagi kepada mereka untuk perbodohkan mahasiswa. 

7) Ayuh bangkit pertahankan kesucian Islam dan maruah agama di UUM. Tindakan mereka ini sudah terlalu kurang ajar. Pihak berkenaan perlu ambil tindakan tegas terhadap mereka yang menjatuhkan imej rumah ibadat umat Islam ini.


Fahmi Zainol & Bawani Berpolitik Sampai Ke Dalam Surau

Friday, November 14, 2014

Wednesday, November 12, 2014

Video Ini Pasti Buat Fahmi Zainol Takut Datang Ke UUMApakah Fahmi Zainol ini sudah habis belajar? Bila Fahmi ini pergi kelas dan belajar? Apakah assignment yang perlu Fahmi siapkan untuk semester ini? 

Jika tidak habis belajar dan tidak masuk kelas, memang layak JPA menamatkan pinjaman yang telah diberikan kepada Fahmi. Patut PKR buat biasiswa sendiri untuk mereka ini. 

Apakah pensyarahnya membenarkah pelajarnya untuk pergi pusing seluruh negara semata mata untuk kerja menghasut? 

Siapa yang bayar dan tanggung kos perjalanan Fahmi untuk pusing seluruh negara? Apa motif Fahmi buat begini? 

Untuk memuaskan hati siapa? Persoalan persoalan ini pastinya gagal dijawab dengan baik oleh Fahmi. Tanyalah kepadanya nanti.

Janji Manis DAP Untuk Rampas Kuasa Di Sarawak


Sebelum berkuasa, segala galanya dijanji kepada rakyat. Boleh selesai masalah banjir dalam masa satu penggal, penduduk Kampung Buah Pala, hapus tol Sungai Dua dan berbagai lagi janji manis untuk mengaburi mata rakyat. 

Namun setelah mendapat kuasa, habuk pun tiada. Janji tinggal janji sahaja. Lihat sahaja di Pulau Pinang, apa nasib mereka yang mahu rumah kos sederhana di sana. 

Sudah dapat kuasa di Penang tetapi masih lagi menyalahkan orang lain. Sekarang DAP sedang menyanyi lagu harapan untuk merampas kuasa di Sarawak. (baca seterusnya)

Bukti Fahmi Zainol Tutup Akaun FB

Kemudian sesudah memaki orang lain dengan perkataan bodoh dia tutup akaun facebooknya sendiri. Jalan keluar dari masalah, tuduh orang lain hacked akaun facebooknya.

Mahasiswa yang terpelajar dan bijak pandai tahu menilai siapa sebenarnya yang bodoh dalam hal ini. Presiden MPP UM sebelum ini tidak pernah buat kerja kerja bodoh begini.

Dalam alaf baru ini, ada lagi rupanya orang yang masih bodoh dan mahu memperbodohkan orang lain dengan kerja kerja bodohnya.

Amat hina sekali mereka yang menjadi si bodoh pada orang tertentu. Lebih bodoh kalau menghasut membuta tuli membela orang yang semua rakyat tahu otaknya sudah korup dan bodoh.

Jangan jadi bodoh percaya seratus peratus cakap si bodoh. Ini bodoh yang tidak boleh diajar.Sudah Melampau Fahmi Zainol, Gelar Siswa UUM Pula Sebagai Bodoh

Tuesday, November 11, 2014