>

Sunday, June 29, 2014

Kedai Perabot Di Pasir Tumboh Kelantan Ini Beri Maklumat Salah Pasal GST

1) Kononnya bila GST dilaksana maka harga perabot akan naik. Itu dakwaan yang sama sekali tidak benar.

2) Pihak berkuasa perlu segera ambil tindakan sebelum rakyat menjadi keliru dengan persepsi yang telah ditimbulkan.

3) Ini contoh seorang peniaga yang tidak faham pasal GST. Kemudian buat banner untuk promosi, akhirnya rakyat yang terkena setelah membaca banner yang mengandungi fakta yang salah.

King Jason Kantoi Fitnah Pasal Hadiah Tilawah Al Wuran

Gambar Dato Seri @NajibRazak Lawat Hadi Awang Di Hospital

Saturday, June 28, 2014

Friday, June 27, 2014

Blackout : Akhirnya Ianya Benar Benar Terjadi Dalam Pemilihan PKR


Blackout : Strategi Turunkan Khalid Ibrahim Sebagai MB Di Selangor?
 Laman sosial pro PKR, archidea.cronixx menimbulkan satu persoalan kenapakah berlaku ‘blackout’ semasa pengiraan kertas undi pemilihan Cabang Kuala Selangor yang diadakan semalam di ibu pejabat PKR. 

“Pengundian yang tidak telus..Pengiraan kertas undi juga tidak telus..Pengurusan perjalanan pemilihan juga tidak telus.


“Dah menipu sejak awal lagi maka beginilah bani penipu menganggap orang lain turut menipu.., “dakwa laman sosial itu.

Apa sebenarnya yang berlaku terhadap Khalid Ibrahim? Blackout yang selama ini dijaja oleh pemimpin PKR terhadap pengurusan SPR kini benar benar berlaku dan menjadi realiti dalam pemilihan PKR sendiri. (baca penjelasan selanjutnya).

Nasib Peniaga Melayu Menjelang Bulan Ramadhan Di Selangor


Nasib Peniaga Melayu Di Pulau Pinang
 Menurut maklumat pada 25/6/ 2014 jam 9.30 di Pantai Scout Camp, Teluk Bahang, BALIK PULAU telah dijalankan Operasi Ops Roboh oleh Pegawai dan kakitangan Pejabat Daerah dan Tanah Daerah Barat Daya.

Satu demi satu kedai dan peniaga Melayu mengalami nasib yang sama sejak 2008 lagi. Apa boleh buat, sebelum dapat kuasa janjinya bukan main manis lagi. Sudah dapat kuasa, tebu yang ditanam dibibir itu pun ditebanglah. 

Bukti Perbelanjaan Negeri Pakatan Lebih Mahal Berbanding Urus Negara

Sanggupkah Hadi Awang & Nik Aziz Dengar Penjelasan Tentang Negara Islam Ini?


Respon & Janji MCA Bila Diberi Peluang Masuk Kabinet


Wednesday, June 25, 2014

Nasib Penduduk Kampung Bagan Ajam Penang

Indeks KLCI Catat Nilai Tinggi

Senarai Penuh Rombakan Kabinet 2014

Lima pemimpin MCA dan satu gerakan terlibat dalam rombakan kabinet 2014.

1) Liow Tong Lai - Menteri Pengangkutan

2) Mah Siew Kong - Menteri Jabatan Perdana Menteri

3) Wee Ka Siong - Menteri Jabatan Perdana Menteri

4) Lee Chee Leong - Timbalan Menteri
Perdagangan, Antrabangsa dan Industri.

5) Chua Tee Yong - Timbalan Menteri Kewangan

6) Chew Mei Fun - Timbalan Menteri Wanita, Keluarga & Pembangunan Komuniti


Tuesday, June 24, 2014

Saturday, June 21, 2014

Gambar Pergaduhan Pemilihan PKR Di Banting, Kuala LangatAzmin Bakal MB Baru Di Selangor?

1) Ribut dalam cawan parti PKR makin kronik. Pemilihan PKR belum selesai tetapi sudah ada proksi Azmin bercakap soal gantikan MB di Selangor. Jurucakapnya adalah dari parti PAS bukannya PKR.

2) Apa motif ahli parlimen PAS tersebut bercakap soal Khalid Ibrahim tidak diterima dalam parti PKR? Jika begitu, lebih baik Khalid Samad sahaja masuk bertanding dalam PKR.

3) Jika benar Khalid akan diganti. Isu besarnya kali ini adalah tentang cadangan pemansuhan MAIS yang mana kenyataanya datang dari mulut empat orang ahli parlimen PAS. Yang kena tempiasnya adalah MB, Khalid Ibrahim.

4) Sebab pilihan raya kecil Kajang diadakan adalah kononnya untuk memberi peluang kepada calon MB yang baru. Isu yang sengaja dicetuskan adalah berkaitan dengan PKNS.

5) Kali ini, MAIS pula dijadikan bahan untuk cetuskan ribut kali kedua bagi mendesak Khalid berundur.

6) Mengapa mereka begitu terdesak hendak minta Khalid berundur? Situasi yang sama pernah terjadi dulu ketika arwah Ustaz  Azizan diminta berundur di Kedah.

7) Apakah Azmin tahu bahawa beliau akan kalah di tangan Khalid dalam pemilihan PKR jika Khalid masih kekal sebagai MB?

8) Apa pun yang berlaku, masalah sebenar yang rakyat Selangor hadapi adalah tentang isu air, air dan air. Nampaknya baik YB PAS, PKR atau DAP mereka tidak minat bincang isu rakyat ini.
9) Mereka minat bincang dan menghabiskan masa soal merebut kuasa, kuasa dan kuasa. Sebelum dapat kuasa kecam orang lain kononnya salah guna kuasa. Sekarang apa sudah jadi?

10) Apa lagi rakyat Selangor tunggu? Masih tidak nampak permainan kuasa yang mereka sedang buat? Rakyat hanya mahu air, apakah mesej yang boleh dihantar agar orang yang berkuasa di Selangor faham?

Friday, June 20, 2014

Siapakah Pasukan Pilihan Untuk Menang World Cup 2014 Di Brazil? #WorldCup

 


Dato Seri @NajibRazak Nafikan Dakwaan Tan Sri Muhyiddin Letak Jawatan


1. Laporan media sosial bahwa YAB Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin akan berundur dari Kabinet hanyalah "rekaan politik" pihak tertentu.

2. Ini memandangkan saya sebenarnya mempunyai hubungan dan persefahaman yang amat baik dengan YAB Tan Sri Muhyiddin.

3. Sebagai Timbalan Perdana Menteri, YAB Tan Sri Muhyiddin sentiasa mendokong dan telah menjayakan segala dasar dan agenda pembangunan nasional terutama yang berkait dengan rancangan transformasi negara yang dibawa oleh saya.

4. Sebagai Timbalan Presiden UMNO dan Timbalan Pengerusi Barisan Nasional pula, YAB Tan Sri Muhyiddin sentiasa bersama-sama dengan saya dalam segala usaha memperkukuhkan dan memantapkan lagi perjuangan UMNO dan Barisan Nasional. Ini merupakan satu usaha yang berterusan dan masih banyak yang perlu dilakukan oleh saya dengan bantuan YAB Tan Sri Muhyiddin.

5. Dengan adanya hubungan dan persefahaman yang amat baik di antara saya dengan YAB Tan Sri Muhyiddin, saya yakin kita dapat menghadapi segala cabaran untuk membangunkan negara seterusnya meningkatkan lagi kepercayaan rakyat terhadap kepimpinan kerajaan Barisan Nasional.

Dato' Sri Mohd Najib
20 Jun 2014Isu Mais : Beranikah Hadi Awang Pecat 4 Ahli Parlimen PAS? #SaveMaisIsu UiTM : Rafizi Ramli Bawa Politik Kotor


Parti PAS Akan Dibubarkan?


Ketika dua orang pemimpin utama PAS ini berada dalam keadaan tidak sihat, ada wakil rakyat PAS yang sesuka hati menyatakan pendirian yang jelas sekali bertentangan dengan prinsip parti PAS iaitu menggesa agar MAIS dibubarkan. 

Bukan MAIS sebenarnya yang perlu dibubarkan, tetapi parti PAS itu sendiri dilihat sesuai untuk dibubarkan kerana tidak relevan lagi dengan situasi perjuangan asalnya. 

Apakah sudah hilang keberanian pada ahli ahli PAS yang kuat berpegang pada prinsip akidah dan syariat Islam? Di mana suara suara mereka? Takut benar dengan kumpulan Erdogan? Sudah lagi tidak kedengaran, mungkin ulasan ini tepat agar parti PAS dibubarkan (baca selanjutnya).

Tuesday, June 17, 2014

Betapa Teruknya Prinsip Parti PAS.

1) Sudah menyimpang jauh dan terpesong dari nama parti Islam. Sanggup campur tangan urusan agama yang di bawah kuasa Sultan sebagai Ketua Agama Islam di Selangor

2) Apa lagi yang orang PAS hendak tunggu? Selepas ini UiTM pun hendak dihapusnya.

3) Terbukti tiada lagi agenda Islam dalam PAS.

Apa Sudah Jadi Dengan Presiden PKR?Friday, June 13, 2014