>

Saturday, December 6, 2014

Individu Hina Sultan Ini Perlu Ditahan Polis

Seorang lelaki yang menggunakan nama Paul Ang dilaman Facebook telah mengeluarkan perkataan yang amat biadap terhadap Sultan serta institusi Raja Berperlembagaan di Malaysia.

Kenyataan tersebut dikeluarkan oleh individu berkenaan berikutan isu penarikan balik pingat kebesaran terhadap Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim oleh Sultan Selangor baru-baru ini.

Paul Ang telah mengeluarkan kenyataan yang menyamakan Sultan dengan Anjing dan juga menganggap institusi BeRaja di Malaysia adalah tidak berguna.

Selain itu, individu berkenaan juga menganggap Sultan-Sultan di negara ini hanya menghabiskan duit rakyat dan langsung tak menyumbang apa-apa terhadap rakyat.

Kenyataan biadap sebegini semakin banyak dikeluarkan oleh individu-individu yang dipercayai penyokong Pakatan Rakyat dan ianya dilihat semakin menjadi trend untuk memburukkan institusi Raja Berperlembagaan di Malaysia.

Difahamkan pihak berkuasa sudah mengenal pasti individu yang menggunakan akaun Paul Ang ini dan tindakan lanjut bakal di ambil bagi menjamin kesejahteraan negara.

Rakyat tentunya mahu melihat hukuman berat dikenakan kepada individu berkenaan dan rakyat juga pastinya mahu keamanan negara terpelihara dari manusia-manusia biadap seperti ini. ~ Utaranews1 comment:

Anonymous said...

Its always d same community.