>

Monday, January 6, 2014

Anwar Ibrahim Adalah Seorang JESUIT ? Beranikah Anwar Ibrahim Saman Orang Yang Buat Kenyataan Ini?Kenyataan berani yang dibuat oleh Yuktes terhadap Anwar Ibrahim. Yuktes seolah ada sesuatu asas yang kukuh untuk menuduh Anwar Ibrahim sedemikian. Apa respon dari Anwar Ibrahim? 

Dua perkara yang kita boleh jangka dari Anwar Ibrahim

1) Anwar akan nafikan
2) Anwar akan tuduh semula kenyataan Yuktes ini jahat dan sebagainya.
3) Anwar Ibrahim akan saman Yuktes. 

Ini antara perkara yang Anwar akan lakukan. Namun beranikah Anwar Ibrahim mengambil tindakan yang ketiga itu?

Benarkah Anwar Ibrahim seorang Jesuit?


 Menurut catatan dari blog AIDC :

"Universiti Georgetown adalah universiti swasta Jesuits yang terletak di Georgetown, Washington, DC. Paderi John Carroll mengasaskan universiti itu pada 1789, walaupun asal-usulnya bermula dari tahun 1634.

Jesuits bermaksud ‘Ahli Kumpulan Jesus’ atau ‘Satu Pasukan Tentera Agama Jesus’ yang dibentuk di bawah Arahan Gereja Roman Katolik. 

Kebiasaannya Jesuit menyembunyikan identitinya di sebalik jubah intelektual dan menetap di pusat-pusat pengajian tinggi yang juga dikenali sebagai ‘orientalis’. 

Mereka mengelarkan diri mereka sebagai the Company of Jesus. Salah seorang daripada mereka adalah John Esposito, Pengarah Center for Muslim dan Christian Understanding, Universiti Georgetown."


Bukan sekadar itu sahaja, UCANews.com (baca sini) pernah melaporkan bahawa Jesuit Ateneo de Manila University telah memberi satu anugerah kepada Anwar Ibrahim pada Ogos 1996 lagi. 

Siapa Anwar yang sebenarnya?


1 comment:

Anonymous said...

kalau kata anwar 2 dajal pun aku caya. sblm dajal sbnr muncul, byk dajal kecil akan muncul. berpura2 baik pd awalnya...