>

Saturday, November 23, 2013

Video ADUN PKR Naik Angin Bila Diasak Dengan Soalan Dalam Dewan Undangan Negeri SelangorADUN Seri Setia PKR, Nik Nazmi yang juga Timbalan Speaker Dewan Undangan Negeri Selangor telah menampilkan perwatakan sebenarnya bila memegang mikrofon. Bila berhadapan dengan ADUN Sungai Burung yang lebih tua daripadanya beliau menampilkan sikap kurang hormat (boleh ditonton dalam video di atas). 

Pertamanya, mikrofon dipadamkan oleh Nik Nazmi ketika ADUN Sungai Burung hendak bercakap. Apakah ini demokrasi dan keadilan yang mahu ditampilkan oleh PKR dalam perbahasan DUN? 

Mengapa takut sangat hendak memberi peluang kepada orang lain bercakap dan berbahas? Paling tidak pun, beri peluang kepada ADUN Sungai Burung bercakap dulu. Bukannya masa yang diambil tersebut lama sangat. Sedangkan masa yang diambil oleh Nik Nazmi untuk menafikan suara ADUN Sungai Burung bercakap adalah lebih lama dari yang dipinta.

Keduanya, Timbalan Speaker dari segi moralnya tidak perlu meninggikan suara kepada orang yang lebih tua daripadanya. Inilah yang rakyat perlu tonton dan menilai. 

Ketiganya, apakah salah bertanyakan soalan untuk membela nasib rakyat Projek Perumahan Rakyat (PPR) yang katanya dinaikkan sewa dalam sidang DUN? Soalan itu tidak bermaksud dan berniat jahat kerana ianya datang daripada rakyat. Sebagai ADUN, YB Kota Damansara berhak untuk bertanyakan soalan itu dalam Dewan Undangan Negeri. Apakah salah bertanya soalan rakyat dalam Dewan Undangan Negeri Selangor?

Tatkala DAP dan PKR (yang bukan Islam) sedang seronok mengaut hasil dan harta harta di Selangor, orang Islam dibiarkan bergasak sesama sendiri dalam Dewan Undangan Negeri. Yang bersorak dan bertepuk tangannya adalah adalah musuh musuh Islam. 

Video di atas menceritakan segalanya. Kita tunggu penafian dan putar belit seterusnya daripada pihak PKR, DAP dan PAS. 

1 comment:

Mel Jah said...

DEMOKRASI DEMOKRASI DEMOKRASI
HA HA HA ITU LAH WARNA SEBENARRRRR.