>

Thursday, November 7, 2013

Terbukti PAS Parti Yang Lemah, Ketua Pemuda PAS Selangor Bakal Diambil Tindakan Tatatertib Oleh DAP

Nampaknya, Ketua Pemuda PAS Selangor ini bakal menerima nasib dipecat daripada parti oleh kepimpinan PAS Selangor yang diketuai oleh Khalid Samad. Kerana tindakannya yang tidak merujuk terlebih dahulu pada lidah rasmi parti PAS Harakahdaily. 

Dalam Harakahdaily, Karpal dan Kit Siang sudah menafikan bahawa kenyataan itu dikeluarkan (baca sini). Memang sudah diagak dari awal lagi, PAS akan tunduk dan memaafkan DAP. 

Isu ini hanya ditimbulkan untuk menjual mana mana pemimpin PAS yang dilihat garang dan berani melawan Karpal bagi mendapat tempat dalam pemilihan muktamar PAS nanti.  

Inilah nasib parti yang mahu berjuang untuk Islam, tetapi takut dan mengalah dengan tuntutan parti yang jelas jelas sekali menentang Islam. Apa lagi orang Islam boleh harapkan pada parti PAS? 

Mereka tetap mahu berkawan dan bersahabat dengan DAP yang mencabar langkah mayat mereka dahulu jika mahu buat negara Islam. PAS sudah lemah. 

JIka tidak lemah, mana mungkin seorang Exco PAS dipecat dengan arahan daripada Timbalan Presiden PKR. Nampaknya, Ketua Pemuda PAS mungkin mengalami nasib yang sama.

Berikut adalah kenyataan daripada Ketua Pemuda PAS Selangor :


SHAH ALAM – Dewan Pemuda Pas Selangor memandang serius kenyataan yang dikeluarkan Pengerusi DAP, Karpal Singh bahawa pertubuhan berteraskan agama dan kaum adalah sesuatu yang berbahaya.

Ketua Pemuda Pas Selangor, Syarhan Humaizi Halim berkata, kenyataan Karpal itulah yang sebenarnya membahayakan kerana boleh mencetuskan ketegangan agama.

“Dewan Pemuda Pas Selangor mendesak Karpal Singh menarik balik kenyataan tersebut atau menerima desakan daripada seluruh pemuda Pas.

“Pemuda Pas menyelar tindakan Karpal selaku pimpinan DAP yang mengheret Pas dalam sikap prejudis terhadap Islam. Walhal pimpinan-pimpinan muda DAP sudah menerima hakikat perjuangan Pas yang selama ini bertunjangkan akidah Islam,” katanya dalam satu kenyataan akhbar, semalam.

6 comments:

Anonymous said...

Kita pakat2 tengok pas ada telur atau tak...

Anonymous said...

Pas hanya tukang angguk kepala je dlm PR... nak bersuara kena minta izin DAP... begitu hina taraf PAS dlm PR... itu pun tak sedar diri lagi...

Anonymous said...

sesuatu yg MEMERANJATKAN kalau di dapati PAS ada telur....sebab selama ni PAS memang di ketahui umum tak ada telur......

anti-syiahGaban said...

PAS-pis-pus mana ada teloq. Teloq depa kan dah kena kulum dek Bang Non Al-Jubs Wal-Liwati. Depa tu berani kat kaum Hawa saja macam mat lembut yang tumbuk minah lakak UMNO kat PRK Sungai Limau tu. Kalau dengan DAPpigs & P'Gay'R, belum apa-apa teloq depa dah terperasuk kat dalam.

Otak geliga said...

ehhh...kata dah TARBIYAH.....lagipun PAS bukan berTERASkan agama, tapi memperGUNAkan agama....so x da apa yg perlu PAS melatah...yg Karpal maksudkan Isma, PERKASA, JATI, PPIM, HIKMAH, etc BUKANya PAS...perasan tak habis2 PAS ni....hahaha

ehhh UMNOpun tak tersenarai la...kalau duluuuuu ye la pejuang AGAMA n BANGSA.... la ni, pejuang CINA...tahniah UMNO n PAS...cuma UMNO ni lg okeh dr PAS...PAS jgn perasan BAGUS drpd UMNO pulak....:)

kalau dua2 UMNO n PAS nak selamat, ROMBAK kepimpinan parti dua2 pihak, insyaAllah musyawarah utk perundingan jd lebih mudah...la ni dua2 byk sgt main opera Cina

Anonymous said...

Tu pun ada hati dok berangan dipilh jadi PM kalau PR memerintah. Di selangor pun takut nak jadi MB, jgn harap dap nak bagi jadi pm. Kena jegil mata dek karpal, terus kecut. Buat malu org islam je puak pas nih.