>

Thursday, November 21, 2013

Anwar Ibrahim Yang Mula Tuduh Bangla 40,000 Undi BN #AnwarPembohong


 Rakyat Malaysia ditipu bulat-bulat oleh Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkenaan isu ’40,000 Pengundi Bangladesh’

“Kita saksikan kembali ‘pendedahan’ Anwar tentang 40,000 pengundi yang tidak masuk akal tetapi dipercayai bulat-bulat oleh sebahagian rakyat Malaysia.

“Dan seperti yang kita semua tahu, finale kepada kenyataan di bawah ialah Anwar terpaksa gigit jari sekali lagi kerana kalah dalam PRU13 !

“Dan setelah terbukti bahawa isu 40,000 ‘pengundi Bangladesh’ adalah satu penipuan paling jijik dalam sejarah pilihanraya negara ini, tidak ada seorang pemimpin pembangkang yang tampil ke hadapan meminta maaf kepada rakyat Malaysia,” ulas DrMiM.

Nada yang sama turut dilaporkan Mynewshub yang menyifatkan penafian Anwar hari ini sebagai ‘pusing cakap’.

“Sedangkan yang diketahui umum, dari awal portal pembangkang seperti Malaysiakini dan Malaysia Insider yang menghangatkan penipuan berkenaan dengan bantuan cybertropers Red Bean Army milik DAP yang mengerakkan kempen penipuan itu di media sosial seperti Facebook.

“Serangan secara tersusun dan serentak antara Red Bean Army dan portal-portal pro mereka telah menyebabkan rakyat tertipu ketika PRU-13 berlangsung.

“Selepas PRU-13, sehingga kini, pembangkang dan portal-portal berkenaan masih belum mengemukakan sebarang bukti kukuh mengenai kewujudan kumpulan pengundi berkenaan walaupun digesakan untuk berbuat demikian berkali-kali.

“Malah, beberapa dakwaan lain seperti kejadian blackout di pusat penjumlahan dan peti undi dibuang daripada helikopter juga disahkan penipuan yang dirancang,”komen laman itu.

Semalam, Bernama melaporkan Perdana Menteri Bangladesh Sheikh Hasina menafikan pembabitan warga Bangladesh dalam proses demokrasi di Malaysia dan menolak dakwaan pembangkang kononnya 40,000 warga Bangladesh mengundi Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum ke-13.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata dalam pertemuannya dengan Sheikh Hasina, pemimpin kerajaan negara Asia Selatan itu turut menggeleng kepala tanda tidak percaya dengan dakwaan kononnya rakyatnya terbabit dalam pengundian pada PRU-13.

Kata Najib perdana menteri Bangladesh turut mempersoalkan dakwaan berkenaan dan menyifatkan ia sebagai mustahil kerana untuk mengundi di Malaysia, seseorang warga Bangladesh perlu menukar kerakyatan mereka kepada warganegara Malaysia.

“Dia kata memang tidak ada (tidak wujud) tindakan untuk kita (kerajaan Malaysia) memberi 40,000 kewarganegaraan pada orang Bangladesh,” kata Najib.

Pada PRU-13, pakatan pembangkang mendakwa BN menggunakan 40,000 rakyat Bangladesh untuk mengundi parti gabungan berkenaan.1 comment:

Anonymous said...

Kalau Pakatan perintah berlambak lambak pembohongan kpd rakyat