>

Thursday, October 24, 2013

Budaya Ekstrems Dalam Pilihan Raya Kampus Menular Ke Kampus UUM SintokBegitulah tulisan yang terpapar di bangunan pejabat Hal Ehwal Pelajar (HEP) di UUM pada pagi 24 Oktober 2013, ketika hari penamaan calon diadakan untuk pilihan raya kampus UUM.

Tindakan yang dibuat ini adalah satu perbuatan yang biadap dan tidak bertamadun. Tidak wajar melemparkan kebencian secara ekstrems dan melampau terhadap Hal Ehwal Pelajar dengan membuat perkara sedemikian.

Tindakan yang sama pernah dibuat sebelum ini oleh pihak pihak yang tidak bersetuju dengan Hal Ehwal Pelajar, dalam pilihan raya kampus tahun 2009 di Universiti Malaya (baca sini). Jalankanlah pilihan raya mengikut budaya dan semangat idelisme pelajar yang sebenar.

Ketepikan sentimen kebencian yang melampau dan tindakan tindakan yang tidak bertamadun yang boleh menjejaskan nama baik universiti. Pelajar UUM bijak memilih. Mereka pasti akan mengekalkan pasukan PERUBAHAN untuk pilihan raya kampus kali ini. Selamat memilih.

1 comment:

SARFAMS said...

#PRK UM : DARAH TNC HEPA HALAL UNTUK PRO MAHASISWA?! - http://sarfarizmalsaad.blogspot.com/2013/10/prk-um-darah-tnc-hepa-halal-untuk-pro.html