>

Sunday, September 22, 2013

Senarai Penuh Nama Calon Exco Pemuda Yang Bertanding #Azrinizam4Exco


Senarai penuh Exco Pemuda UMNO Bahagian yang bertanding ( sumber, Berita Harian. nama ikut abjab bukan ikut nombor pada kertas undi), selamat bertanding pada semua sahabat calon exco pemuda yang bertanding. Moga Allah SWT memberkati perjuangan kita semua. 

Ini bukti demokrasi dalam UMNO masih segar. Kemasukan ramai muka baru ini bakal merealitikan hasrat untuk meremajakan UMNO. Barisan Exco yang bertanding hadir dengan pelbagai bakat dan bidang yang mereka boleh sumbangkan pada UMNO. 

Moga ini menjadi satu titik tolak bagi generasi muda kembali semula bersama sama dalam wadah UMNO bagi memperjuangkan agenda agama, bangsa dan negara. Tidak ada wadah lain yang lebih baik dan mampu menjamin kelangsungan bangsa melainkan UMNO.

Daripada 77 orang Exco yang bertanding, hanya 2 orang sahaja penyandang jawatan Exco yang terdahulu. Ini bermakna, sekurang kurangnya 18 orang yang bakal terpilih sudah pasti diisi oleh golongan muda dan muka baru dalam Pemuda.

Orang muda Melayu harus faham bahawa perjuangan yang besar menanti pada PRU14. Pilihan raya yang UMNO dan BN tidak boleh kalah. Tidak boleh ada alternatif untuk menyelamatkan bangsa. 

Bersama-samalah untuk mempertahankan kemerdekaan yang sudah dikecapi sejak 1957 ini dengan semangat dan tekad yang kuat. Pihak lawan terutamanya PAS, PKR dan DAP tentu cemburu dengan sistem demokrasi dan kesegaran perubahan yang sedang berlaku dalam parti UMNO.

Umat Melayu mesti bersatu dan berpadu untuk kemenangan pada PRU14. Itulah sahaja jawapan terbaik untuk mengajar pihak pihak yang mahu menjual agama atas nama parti. Selamat berjuang buat semua.


No comments: