>

Wednesday, August 28, 2013

Pihak Peguam Negara Patut Dakwa Mereka Yang Mahu Menukar Jalur Gemilang Ini #Merdeka56


Sekali lagi Khalid Ismath buat hal, bekas pelajar UiTM Shah Alam ini telah mula mengibarkan bendera baru Republik Malaysia (dalam gambar di atas). 

Dalam tulisan di Twitternya, Khalid Ismath (penyokong kuat Syiah) menyatakan niat untuk tukar cover photo kepada gambar bendera sang saka Malaya yang telah dipromosikan sebagai bendera baru republik Malaysia. 


Khalid Ismath dan Wan Ji dalam satu forum mengenai Mesir pada 8 Julai 2013.

Rupanya Khalid Ismath dan Wan Ji adalah dalam kumpulan yang sama. Idea mereka sama iaitu mahu menjadikan negara ini sebuah negara republik. 

Wan Ji pula mahu memansuhkan institusi beraja di negara ini (baca sini). Bukti bahawa mereka ini adalah berfikiran republik seperti Anwar Ibrahim dan kuncu kuncunya. Itu pun USM mahu terima lagi budak Syiah seperti ini? (baca sini).

Gelagat sebahagian penyokong BERSIH mahu tukar Jalur Gemilang dengan bendera baru.

Dalam sambutan Hari Kemerdekaan yang lepas, pihak yang sama turut menyebarkan propaganda dan melakukan beberapa aktiviti untuk mempengaruhi rakyat Malaysia agar menukar bendera Jalur Gemilang kepada bendera yang lain (baca sini). 


Pembangkang memang terbukti berniat untuk tukar Jalur Gemilang. Ini antara buktinya. Ketika Perhimpunan 12 Januari 2013 di Stadium Merdeka, maka syor tersebut telah dihebahkan kepada rakyat seperti dalam gambar di atas.

Jika begitu, memang benarlah tekaan Hasan Ali bahawa Anwar dan pembangkang memang berniat untuk menjadikan Malaysia ini sebuah negara republik (baca sini). 

Bukan setakat itu sahaja, idea republik ini sudah pun dikembangkan dan diolah dalam pelbagai bentuk agar ianya menjadi satu terminologi yang biasa pada rakyat (baca sini).Ketika rakyat Malaysia sedang mengibar Jalur Gemilang untuk meraikan kemerdekaan negara, pihak pembangkang pula menggunakan NGO dan aktivis mahasiswa yang sudah hilang kewarasan akal untuk mempromosikan bendera baru Republik Malaysia. 

Di bawah ini adalah satu contoh forum awam yang dibuat untuk cuba menafikan sejarah. Malah Parti Komunis Malaya (PKM) turut sama dijemput untuk berada dalam forum berkenaan. Apa agenda sebenarnya kumpulan pembangkang ini? 

Nampaknya mereka sanggup hancurkan negara semata mata untuk mendapatkan Putrajaya. 


Mahukah kita melihat semua negara ini mengalami nasib yang sama seperti Mesir dan Syria semata mata untuk memuaskan nafsu mereka yang gila kuasa hendak ke Putrajaya?

Undang undang masih ada. Pihak peguam negara perlu bertindak segera untuk jaga identiti negara ini. Buatlah sesuatu.


1 comment:

Anonymous said...

Buat laporan polis, biar si khalid Ismath Syiah ditahan reman dan didakwa. Insya Allah USM akan tendang dia keluar macamana yang UiTM buat.

Tunggu masa dia buat forum saja baru dakwaan lebih kuat. Bukti dah banyak terkumpul.