>

Tuesday, August 13, 2013

Pemilik Resort Jadikan Surau Tempat Upacara Sembahyang Tokong Sudah Ditahan

Pengurus resort ditahan
Penasihat Majlis Agama Islam Johor, Datuk Noh Gadut bersama kakitangan Jabatan Agama melakukan pemeriksaan arah kiblat surau di sebuah resort di Sedili Besar, Kota Tinggi yang digunakan untuk upacara keagamaan penganut Buddha. - Foto Hairul Anuar Rahim
Polis siasat mengikut Kanun Keseksaan berkaitan mencemar tempat sembahyang

Johor Bahru: Polis menahan pengurus sebuah resort di Sedili Besar, dekat Kota Tinggi, semalam, susulan kejadian penganut Buddha dibenarkan menjalankan upacara keagamaan di surau resort itu. 

Lelaki berusia 34 tahun ditahan jam 1.30 petang di resort itu. 


Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff, berkata kes itu disiasat mengikut Seksyen 295 Kanun Keseksaan iaitu berkaitan membinasakan, merosakkan atau mencemar tempat sembahyang dengan niat hendak mengaibkan agama mana-mana golongan orang. 


1 comment:

Anonymous said...

Apahal si Islam/Melayu S'pura yg TAMAK/BONGKAK itu - pengurus Sutera Resort itu? Inilah golongan Melayu/Islam liberal - di mana sebenarnya mereka tak sedar, mereka dipergunakan MUSUH Islam iaitu, Barat-Israel dan sekutu mereka, cthnya PAP-DAPBIAWAK/PKR, utk terus menghancurkan Islam/umatnya di seluruh Kepulauan Melayu, merangkumi Malaysia, Singapura, Thailand, Cambodia, Filipina dan Indonesia. Apalagi bila kaya minyak-gas.

Golongan liberal Islam/Melayu memang PENJAHANAM agama, bangsa dan negara. Kerana mereka sudah TAKSUB dgn "demokrasi/hak asasi" SAMPAH si Barat-Zionis! Kononnya falsafah dan undang-undang Barat-Zionis yang terbaik, tetapi di mana wang, kebebasan seks termasuk pelacuran/pornografi (dan termasuk kanak-kanak), dadah, alkohol dan perjudian - menjadi tuhan mereka!
Dan kalau orang miskin, terutamanya Bumiputera Islam, akan dirompak harta kekayaan negara Islam mereka dan dibunuh sesuka hati oleh PENJAJAH RAKUS Barat-Zionis ini! Bahkan, Bumiputera lain yang miskin juga akan dibunuh dan di Kristian-Yahudikan (Kristian dan Yahudi sebenarnya berkait rapat) si penjajah ganas ini, contohnya Native Americans/Canadians, Aboriginal Australians dan Bumiputera Latin Amerika.

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (dulu saya MAKCIK Tempurung; tapi saya asyik mimpi sambal belacan dgn ikan masin, dan ulam petai/jering, yg. adalah masakan kegemaran saya).