>

Friday, July 26, 2013

Komen Ibu Pelajar Di SK Seri Pristina Yang Perlu Dibaca Oleh Semua Rakyat Malaysia


5 comments:

Anonymous said...

Mak budak yg komplen tu tak pernah attend PTA meeting. Apa apa keputusan dia tak sedar atas persdetujuan. Memang dasar Keling pariah makan biawak juga Keling mabuk toddy berperangai sebegitu...

Melayu juga yang jadi mangsa...

Anonymous said...

Semua penyerangan ini sebenarnya DIRANCANG - penyerangan RAKUS tak henti-henti dari MUSUH Islam/Melayu yang diketuai CINARASIS DAP/PKR yang terus makin GANAS! Maka si Kristian Zionis DAP/PKR akan tercapai cita-cita mereka untuk terus MEMIJAK Islam/umatnya! Patutnya, si pembuat fitnah dari luar iitu diSIASAT KDN, kerana mahu mencetuskan RUSUHAN perkauman antara kaum India dan Melayu!

Lihat GERTAKAN CINA Kristian yang terbaru ini – yang tak hirau lansung bahawa Islam adalah agama PERSEKUTUAN TANAH MELAYU ini, dan memaksa umat Islam MENJAGA hati umat Kristian – BUMIPUTERA Melayu/ Islam, diPIJAK dan DIHINA, pedulikan! PENJAJAH British laknat PAKSA pemimpin Melayu bagi kerakyatan dengan mudah sampai sejuta bangsa pendatang, dan juga mereka dapat Singapura, tapi MASIH TAK CUKUP bagi si CINARASIS ini! Sekarang Allah SWT SUCI kita, pun mahu diKRISTIANKan dan lagipun Jesus adalah (jelmaan) Tuhan bagi umat Kristian sedangkan bagi umat Islam, Nabi Isa AS adalah hanya seorang Nabi.

Memang si CINARASIS DAP/PKR nak hasut SELURUH kaum Kristian, Cina dan sekarang kaum India pula, termasuk di Sabah dan S’wak untuk benci Melayu/Islam/UMNO, dengan menggunakan agama!

Lihat di http://manzaidiamn.blogspot.com/, Kristian makin melampau , Ahad, 21 Julai 2013:

Terkejut pendirian Umno dalam isu 'Allah', Kristian mahu Kabinet laksanakan penyelesaian 10 perkara.

Kumpulan Kristian terbesar yang mahu Putrajaya melaksanakan penyelesaian 10 perkara berhubung penggunaan kalimah Arab “Allah” oleh komuniti itu terkejut dengan kenyataan dibuat oleh dua pemimpin Umno berhubung perkara itu.

Pengerusi Persekutuan Kristian Malaysia (CFM) Rev Dr Eu Hong Seng, berkata kenyataan Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir dan Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Abdul Rahman Dahlan “tidak dapat dipertahankan ...."Kami ulangi ia adalah hak untuk komuniti Kristian menggunakan perkataan ‘Allah’," kata Eu dalam satu kenyataan hari ini.

"Ia menyinggung perasaan dan tidak boleh diterima bagi Yang Berhormat Menteri cuba untuk merasionalkan seruan Datuk Ibrahim Ali untuk membakar kitab suci kita dengan mengatakan Kitab Suci kita mengandungi kesilapan dalam percetakan," katanya.

CFM hari ini turut mengedarkan sepucuk surat dua muka daripada Pejabat Perdana Menteri pada tahun 2011 di mana Putrajaya memberi kelulusan kepada penganut Kristian untuk menggunakan kitab Injil berbahasa Melayu dan beberapa kelonggaran lain.

Menurutnya, tindakan Mukhriz mengharamkan bukan Islam daripada menggunakan perkataan 'Allah' di negeri Kedah sebagai tidak berperlembagaan.Menurutnya, tindakan Mukhriz mengharamkan bukan Islam daripada menggunakan perkataan 'Allah' di negeri Kedah sebagai tidak berperlembagaan.oleh Kabinet pada April 2011.”.....

MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

Anonymous said...

Kenapa tak tambah sekolah baru ataupun diperbesarkan sekolah yang ada? Tambah kelas, besarkan kantin, besarkan perpustakaan dan apa yang perlu.

Mungkin peruntukan sekolah diberi tapi tidak mencukupi untuk kerja ubahsuai. Sekolah kebangsaan tidak secanggih sekolah ________ yang mendapat bantuan berjuta-juta ringgit. Berjuta-juta ringgit telah banyak dberi kepada sekolah ________.

Sila isi tempat kosong di atas. Saya rasa tentu ramai tahu akan jawapannya. Jadi terimalah seadanya, tak pelulah bising-bising dan paham-pahamlah dengan keadaan yang ada.

Jane Duncan said...

That' the way.Tell those attention getters to back off!

Jane Duncan said...

That's the way! Tell those attention getters to back off! The HM should be asked to return to his duties.