>

Monday, June 18, 2012

Media PKR Sabotaj Perhimpunan Hijau PAS di Selangor


Harakahdaily menulis kehadiran "kira-kira" 2,000 orang dalam Himpunan Hijau di Selangor di Jubli Perak, Bangunan SUK, Selangor (baca sini). Benarkah ada 2,000 orang yang hadir?  

Peliknya, media PKR iaitu Selangorku hanya memberikan laporan hanya 1,000 orang sahaja yang hadir dalam Himpunan Hijau di Selangor (baca sini). Gambar di bawah ini adalah laporan Selangorku. 


Apakah kehadiran ini ditulis sedemikian kerana Himpunan Hijau tersebut tidak menjemput sama Khalid Ibrahim dan Azmin Ali? Apa yang pasti kehadiran sebenar adalah lebih sedikit daripada apa yang dilaporkan oleh Harakahdaily. 

Lihat di bawah ini berapa kuantiti penuh yang boleh dimuatkan dalam Dewan Auditorium, di Bangunan SUK, Selangor.  Dewan yang paling besar boleh pun muat 1,100 orang sahaja. 

Bagaimana pula Harakahdaily boleh laporkan 2,000 orang? Ini bukti Harakahdaily menipu dan Selangorku telah membetulkan penipuan Harakahdaily itu (baca sini). Mahukah Harakahdaily mengaku mereka tersilap dan menuduh Selangorku manipulasikan fakta?
3 comments:

Anonymous said...

Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU13) comfirm akan diadakan

Anonymous said...

bole plak gune dewan suk utk program politik...kalo mcm2 bole la lps nie umno bn wat program kt dewan suk ye....br la adil....

Anonymous said...

Kalau kutip setiap orang Rm 50 kan bagus... bayar balik duit Tabung Anak Yatim Memali yg disenyapkan....begini berkumpol nanti diPadang Masyar,,Tak takut ke ?