>

Monday, January 2, 2012

Safwan Anang Perlu Kemukakan Laporan X-Ray


Harakahdaily mendakwa Safwan Anang patah tulang rusuk (baca sini). Adam Adli dakwa Safwan nazak hendak mati dalam Twitternya.

Muhammad Safwan Anang (menantu Naib Ketua Dewan Muslimah PAS Selangor) mulanya didakwa oleh wartawan Malaysiakini sebagai berdarah di mulut (baca sini).
Kemudian, Nik Nazmi menambah cerita baru bahawa Safwan patah tulang pipi dalam Malaysiakini juga (baca sini). Sudah ada tiga versi, patah tulang pipi, rusuk dan mulut. Mana satu betul? Safwan perlu kemukakan laporan X-Ray kepada rakyat. Jangan berbohong. 

4 comments:

Mohd said...

Semua ini memberi kesan yg negatif kpd Pakatan Rakyat.
Rakyat sudah sedar akan mainan politik kotor Pakatan Rakyat.
Lihatlah nanti bagaiman Pakatan Rakyat akan dihukum oleh rakyat yg majoritinya bukanlah bodoh sangat spt yg akan berlaku di PRU13 nanti.
Kecuali jika Melayu mudah lupa .........

Anonymous said...

AMALAN BERAGAMA PAS (PENGANUT ALJUBURI SEMALAYSIA) BERADA PADA TAHAP MAHACELAKA.

MENYEBAR MUNAFIK MAHASYAITAN.

Anonymous said...

Kalau patah tengkok pun peduli ape..Yang harus diutamakan apa tindakan Polis trgadap perusoh2 yang mengganggu ketenteraman awam dan memecah masuk kedalam klinik Syfa...satu tindakan menceroboh /pecah rumah tu..tu serious..dan mangsa adalah ahli2 yang dianggap bersubahat dalam kejadian demo tu..

Jangan tindakan Polis yang dipertikaikan...tetapi kita henyak musibat2 yang mengganggu orang nak tidur dan pecah rumah tu.

Anonymous said...

Salam Tuan Blog,

Buat sahaja satu lapuran polis berkenaan berita-berita yang macam-macam yang diambil dari sumber-sumber yang boleh dipertikaikan dari harakahdaily dan malaysiakini.

Minta PDRM buat siasat segera dan dapatkan kebenaran dari pegawai-pegawai perubatan terbabit termasuk lapuran perubatan dan lapuran x-ray.

Rakyat berhak tahu, kerana kita sedia tahu dua media tersebut selalunya gemar menyiarkan lapuran-lapuran palsu.

Dan sikiranya semua ini berita putar alam, hebahkan kepada rakyat tentang mereka yang selalu memputarbelit berita.

Walaubagaimanapun, sehingga saat ini, apa yang dapat saya saksikan, kesemua ini lebih-lebih lagi kejadian di UPSI telah memberi kesan negatif kepada PR. Rakyat sudah jadi marah kerana jelas ternyata mahasiswa sudah dipergunakan untuk menimbulkan huru hara dan menjadikan KANAK-KANAK DEWASA INI SEBAGAI BENTENG BAGI SETIAP DEMONTRASI.