>

Monday, August 8, 2011

Individu Ini Menghina Agama Islam


Akaun Facebook Arlene Tan yang dipercayai adalah pemilik sebenar akaun Twitter "Makcik Hajjah Sitt" yang menghina Nabi Muhammad SAW dan agama Islam. Arlene Tan turut akfif dalam group Malaysian Apostate FB Group, Malaysian Athiest, Freethinker, Agnostic dan Friendlyatheist.com. Arlene Tan adalah bekas pelajar Fakulti Hubungan Antarabangsa Universiti Utara Malaysia (baca sini). Memalukan sama sekali, dipercayai semasa belajar, Arlene aktif terbabit dengan persatuan antarabangsa, antaranya adalah Collegiate Ambassador for Peace (CAP).

Arlene Tan ketika masih belajar pernah mengaku tidak bangga menjadi Melayu dan pernah berdebat dengan rakan-rakannya tentang isu bangsa ini. Malah mengikut rakan-rakannya, Arlene ini juga mempunyai kekasih dari luar negara. Dalam blognya, Arlene mengakui telah hadir dua kali ke BERSIH pada 2007 dan BERSIH pada 9 Julai 2011. Malah tulisannya dalam blog turut membincangkan tentang tindakan JAKIM ke atas Valentine Day dan dialog antara agama.


Pengaruh daripada luar dan rakan dipercayai menjadi punca Arlene membuat tindakan menghina Islam. Penghinaan yang jelas terhadap agama dan baginda Nabi Muhammad SAW ini perlu diambil tindakan. Individu terbabit perlu ditahan untuk siasatan dan tindakan lanjut. Perkara sebegini tidak boleh dibenarkan atas nama kebebasan yang melampaui batas. Individu ini perlu diajar agar memberi iktibar pada yang lain.

6 comments:

Wake UP! said...

Salam Bro. Pihak berkuasa patut bertindak cepat. Jangan jadi macam kes Namewee Negarakuku yang sampai sekarang menjadi komunis yang bebas menjadi artis.

Media Cyber said...

dalam perkara ini masih lagi ditahap "DIPERCAYAI" . ini tidak menjelaskan bahawa perkara ini sah. jadi kenapa perlu kita terus menuduh bahawa dia yg melakukannya?

bukan saya nak melindungi dia.. tetapi saya cuma mahukan jawapan.. :)

PemikirpolitikJerantut said...

Mohon Link Tuan,
http://pemikirpolitikjerantut.blogspot.com/

Senjaliza said...

PENYAMAR MAKCIK HAJJAH SITTI AL-WUZARA TU AKAN UNGGUN API NERHAKA JAHANAM....TAK AKAN AMAN HIDUPNYA ..DIA RELIABLE TO BE KILLED

Anonymous said...

Salam All,

Apa bezanya Arlene ni dengan Salman Rushdie???Kedua-dunya menghina Agama Islam secara terang-terangan....

Pihak yg wajib mengambil tindakan keatas mana-mana individu yg mencela Agama Islam ini patut segera bangkit dari tidur,sampai bila nak pejamkan mata??Takkan taktau hukum-hakam Islam berkenaan soal ni??

To Arlene,
Kau bole lepas kat dunia ni...tp ingat...dunia ni tmpt persinggahan jer....

Semoga ALLAH menghukum ko secara cash atas keceluparan jari dan mulut kau....Amin!

Anonymous said...

Anda tidak dibenarkan membuat Sebarang Spekulasi ! tunggu dah lihat hasil kami !