Sunday, August 29, 2010

Pages Facebook Menghina Orang Melayu

Satu demi satu penghinaan dilakukan terhadap umat Islam. Terbaru, dikesan ada satu pages yang menghina orang Melayu di Facebook (klik sini). Seolah ada satu perancangan terancang untuk menghina dan memperlekehkan orang Melayu secara berterusan. Pihak berkuasa perlu mengambil tindakan ke atas perkara ini dengan serius. Ianya membawa kepada mengugat keselamatan negara dan perpecahan kaum. Bukan sekali dua orang Melayu dihina, tetapi secara berterusan, dalang kepada penghinaan-penghinaan ini perlu disiasat dan dikenakan tindakan keras. Tindakan pantas yang boleh dibuat oleh semua pembaca adalah dengan klik pada "report page" pada pages berkenaan dan pilih "racist & hate". Moga tindakan ini berjaya menutup pages berkenaan.

6 comments:

Anonymous said...

1st.. haha.. celaka punya cina. dia yg mkn babi..

Anonymous said...

Apa beza si bodoh tu dengan mu? Dia bakar kat facebook dan mu bakar kat blog. Apabila kau org perang, puak Indon and Singapore paling happy, kerana perlabuhan asing semuanya pindah ke tempat dia org. Economi jatuh, orang tak ade kerja, hak apa yang nak rebut lagi?
Kamu sepatutnya 'leave message' kat dia dan tanya apakah sebabnya membuat komen demikian. Ini barulah cara yg paling baik untuk menyesaikan masalah. Mu ada tanggungjawab menjaga image Melayu. Tetapi cara mu handle kes seperti ini sudah menjejasjan nama Melayu kerana semua org akan sangka EQ melayu adalah rendah. Belum siasat sudah mau pukul org. Kalau mu boleh 'solve' kebencian dia, baru consider berjaya. Bukan saja tau tambah api seperti sekarang.

Anonymous said...

Aku rasa dalam hal ni...cina lebih tertekan daripada melayu..adakah kaum cina sanggup bermain api..13 mei sudah cukup memberi pengajaran kepada mereka..adakah bangsa pendatang ini..sanggup..hilang 1/2 harta kekayan/nyawa mereka dalam sekelip mata..atau dlm sehari 2..apa bila terjadi semula 13 mei..usaha mereka merampas kuasa...dari melayu
tak mungkin terjadi..tapi usaha menjadikan pemimpin boneka dari bangsa melayu sedang giat dijalankan..bergitu juga zaman penjajah mereka tetap gagal merampas malaya..tapi fahaman kominis tetap subur di malaysia..hingga saat ini

Azrinizam Ibrahim said...

Ini ada satu lagi pages menghina orang Melayu. Mari kita report pages ini. Minta SKMM bertindak segera


http://www.facebook.com/pages/Anti-Melay-pai-chu-ma-lai-ren/155424157805896?ref=mf&v=wall

Anonymous said...

panas..panas..nmpknya semua bangsa di M'sia ini sudah puas hidup di dunia ini. Sudah puas hidup aman, harmoni, bahagia & rasa selamat. Maka itu skrg ini sudah mula cari pasal utk ulang Peristiwa 13 Mei '1969. Baguslah..bolehlah tempah long, keranda, gali kubur dsbnya. Tak perlu fikir anak cucu, adik2..yg penting kita dah lepas. Peduli apa generasi akan dtg..biar mrk urus & selesaikan mslh mrk..APA PERSIAPAN MELAYU?..1)Agak2 jika berlaku sekali lg 13 Mei, Melayu PAS & PKR nak sokong kafir atau bangsa seagamanya..2)Agak2 ada ke lg keris, parang, pedang terbang sendiri mcm 13 Mei 1969 dulu..3) Agak2 ada ke lg Melayu yg kebal & pandai silat..4) Agak2 ada ke lg pak guru & alim ulamak yg nak ijazahkan selendang merah spya kebal..ADAKAH LAGI? Kalau ada, Alhamdulillah..kalau dh xde, MasyaAllah..akan adakah lg Melayu nanti.

Anonymous said...

sdra sekelian, betulkah yg nama Indon itu Indon, yg nama Cina itu Cina? Betulkah yg nama seakan Melayu itu Melayu?..atau lebih dpd provokasi/batu api pihak ttu utk lagakan Melayu-Cina, M'sia-Indonesia. Cuba tgk PROFILE, takde ID sahih..Indon, Cina atau Melayu..so hati2lah dgn barua, bangsat & si celaka yg cuba memecahbelahkan kita..YG TERBAIK MELAYU, CINA & INDON JGN LAYAN FB NI..PASTI SELAMAT SEMUANYA..jika tidak, bersiap sedialah utk pergaduhan antara kaum spt di negara lain.Jgn lupa tempah kubur sendiri..