>

Thursday, January 28, 2010

Kalimah Allah: Kenyataan Anwar Ibrahim Mengkhianati Agama

Berikut adalah tulisan artikel Anwar Ibrahim bertajuk "Muslim Have No Monopoly Over Allah" dalam Wall Street Journal, 25 Januari 2010. Dalam media luar negara, Anwar seolah mahu menjadi hero kepada agama lain bagi membolehkan tuntutan Herald itu dipenuhi. Lain benar perangai Pak Syeikh ini berbanding ketika mengetuai ABIM dan PKPIM dulu. Pusing 360 darjah berbanding dahulu. Pak Syeikh sudah jadi liberal dan sanggup berkompromi demi mendapatkan belas ihsan luar dan undi. Zulkifli Nordin pun diarah tutup mulut semata-mata untuk membela Herald. Inilah perangai sebenar Anwar bin Ibrahim. Menjadi pengkhianat kepada agama dan bangsa sendiri.

2 comments:

ceriteranies said...

tu la orgnya... mmg "sgt demokratik"...snggup palingkan semua demi org lain..tu la "contoh" org x pentingkan diri..hahaha

bungaraya said...

aPA LAGI YANG ADA PADA dsai ITU? Selama ini beliau dikagumi ramai kerana sikap religious yang ada dalam dirinya. Jika sikap itu kini sudah terhapus, apa lagi yang ada pada beliau. Beliau tidak selincah dan bijak Tun Mahathir dalam pentadbiran negara. Ini dapat dibuktikan dengan kurangnya usaha kreatif beliau semasa berjawwatan Menteri Belia dan Sukan, Menteri Pertanian dsbnya dulu. Kerana sikap keagamaanya yang tebal. Boleh menjadi Imam ketika sembahyang dsbnya serta bijak pula bila berpidato, maka ramailah yang meminati beliau. Kini sikap keagamaan beliau tidak lagi ada dengan memberikan kebenaran kepada kristtian menggunakan kalimah allah. Kaum Belia dan beliawanis mestilah memahmi akan hal seperti ini. Memuilih pemimpin bukan seperti memilih ikan kecil dikedai runcit.