Monday, January 25, 2010

Aduka Taruna Mohon Maaf, Siapa Pula Pierre Lim?

Berikut adalah posting yang bertajuk "Dah mampos buat cara mampos la" dalam blog AdukaTaruna pada 22 Januari 2010. Artikel tersebut secara jelas menghina Almarhum Sultan Iskandar dengan ayat yang tidak beradab. Namun sehari selepas itu, Aduka telah membuat permohonan maaf atas posting tersebut. Mohon maaf tetapi masih dengan ideologinya.
Berikut adalah posting yang dibuat oleh Pierre Lim dalam Facebook yang bertajuk "i remember the golf caddy murder. HRH is a vicious mother". Pages yang diwujudkan dengan gambar Almarhum Sultan Iskandar ini juga turut mengaitkan Almarhum dengan tulisan ini "He was linked to rapes, murder and torture". Serangan dibuat oleh dua identiti yang berbeza. Satu di blog dan satu lagi di facebook.

Satu gunakan nama Melayu iaitu "Aduka", satu lagi guna nama "Pierre Lim". Kedua-duanya adalah serangan ke atas Sultan Melayu. Mereka sengaja membuat provokasi dan menghina Sultan Melayu. Jika tidak dibendung, ianya akan dianggap tidak bersalah dan diikuti pula oleh orang lain. Kebebasan disalah gunakan untuk menghina Sultan Melayu. Perkara yang melampau dan biadap sebegini tidak boleh dibiarkan sebegitu sahaja. Jika pelajar Aswara boleh dikenakan tindakan, apa kurangnya pula dua orang ini. Perlu disiasat segera mengikut Akta Komunikasi dan Multimedia serta Akta Hasutan 1948.

5 comments:

eXception said...

Hukum je dua-dua malaon ni... Piere Lim ni org cina... Keturunan komunis... Mmg x suka dengan Raja-Raja Melayu...

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

reportjgnxreport said...

Apakata kalau kes yang ini saudara yg buat laporan polis.Taklah nanti dikata orang,bila Melayu buat hal lekas2 kita ambil tindakan,bila bukan Melayu kurang ajar kita biarkan aje sampai diorang naik kepala.Ada bran?

Kalau buat report sekarang mudahlah kerja polis,boleh angkut 2 ekor ni sekali harung,sama pertuduhan,sama2 naik court,sama2 masuk jel.

Aku,Pasbuih Dan Siamang said...

TERAJANG SAJA MASUK KE LUBANG ISA...ATAU SEPAK SAJA KE LONGKANG !!

MANUSIA INI TIDAK SEHARUSNYA BERADA DIBUMI MALAYSIA...DAN TIDAK SEHARUS DILAYAN SEBAGAI MANUSIA...

azreen said...

percaya lah mamat cina pendatang ni mesti lepas punye..lain la kalo dia budak melayu macam kes "ugut" bakar geraja..

kerajaan hari ni penakut..padahal imej kerajaan setiap masa dan ketika diburukan oleh golongan pengkhianat ni..

matz said...

yang ni tanak report sama??? ada bran??