Friday, January 23, 2009

Gambar Gambar: Ehsan Anak Anwar Ibrahim

Gambar-gambar di bawah ini diambil dari link berikut. Gambar yang bertanda bulat adalah Ihsan bin Anwar. Anak kepada Anwar Ibrahim (Pemimpin De Facto PKR, Ketua Pembangkang).





Ehsan, paling kanan di hadapan, satu-satu anak lelaki Anwar. Sejak laporan bekas pembantu sulit Anwar, Saiful Bukhari, Ehsan dikatakan telah desak ayahnya menafikan dakwaaan tersebut dengan bersumpah, tetapi Anwar enggan. Ini membuatkan Ehsan kecewa dan tidak hadir dalam semua acara penting politik ayahnya (baca sini) . Apakah kerana kecewa Ehsan berubah sikap akibat kecewa dengan perangai bapanya? Ehsan dikatakan mendapat cerita sebenar apabila rapat dengan Sukma Darmawan, bekas adik angkat Anwar Ibrahim.

Reformasi tahun 1998, Azizah dan keluarga begitu bersemangat. Anak lelaki Anwar, di belakang adalah Ehsan. Tetapi tahun 2008, Azizah semacam lemah semangat, Izzah sentiasa risau dan Ehsan menyepikan diri. Ada percanggahan pendapat di kalangan anak-anak Anwar. Apakah ini kerana mereka semua telah besar dan boleh berfikir secara rasional? Izzah juga pernah mahu menampar Ehsan kerana mencabar ayahnya untuk bersumpah. Jika Ehsan berubah sikap, tentunya Wan Azizah yang merana menanggung akibatnya. Salah siapa Ehsan jadi begitu?

Pada sidang akhbar yang dibuat oleh Anwar berhubung isu liwat yang dilaporkan oleh Saiful Bukhari, Ehsan tidak hadir sama. Paling ketara ialah wajah Nurul Izzah yang sugul dan runsing. Seolah menyembunyikan sesuatu, kebiasaaanya Izzah sentiasa tersenyum dan tenang. Apakah Izzah gelisah tentang apa yang berlaku pada Ehsan? Anda nilaikanlah sendiri


88 comments:

Anonymous said...

Jaga2...semoga anak tuan akan menjadi anak yang soleh kelak...

Berhati2 la...jgn sampai anak kita jadi lebih hina nanti....

Anonymous said...

stupid. itu kan hak dorang. yang ko nak sibuk2 aibkan apsal. idiot punya bloger! . Dasar B-end. kalau dah bn mmng dah cara BN.

Anonymous said...

apa yg nak diherankan ....bapak borek anak rintik.

mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasi.

Anonymous said...

ini kalau gambar anak2 pemimpin UMNO yg tersiar ni , kembang kuncup idung budak2 PAS & PKR. Senyum meleret2, forward e-mail, mcm tiada hari esok, lepas tu tokok tambah lagi kasi fitnah sesedap rasa.

Tapi kalau kene kat batang idung sendiri ..... tau mengelupor ... siapa yg ajar main persepsi mcm ni, kalau tak pemimpin agong PKR anwar brahim. Nahh.... sekarang senjata dah makan tuann...hehehe

jawab2... jgn malu2.

Zul.

QasehNuryz said...

Jgn melenting..
Ni perkara biasa kalau hidup dengan internet.Semuanya mudah tersebar.

Gambar anak Nazri,anak Hishamuddin dan anak menteri2 mana tah dlm internet pun byk tersebar.
xde pulak kita nk melenting.Pun hak diorang,tp tersebar jugek kan?
Kita baca,kita senyum,kita TAK fwd..

Ada ubi ada batas.
Satu hari nti org lain balas.

gotahlantun said...

SALAM,

MEMANG TAK BOLEH DINAFIKAN BILA KELUARGA BERMASALAH BEGINI BEGITULAH JADINYA.
SIAPA YANG JADI DAN MENDAPAT AKIBAT??. ANAK2 LAH YANG TERUTAMANYA..

JADI JALAN KELUAR?.. KAWAN2LAH APA LAGI..!!ANDAINYA JALAN TU BETUL..OKLAH..
TETAPI KALAU JALAN TU BENGKOK?. HAA..! MENDAPAT KAH JAWABNYA..

A N A K B A P A K tuuu...

Anonymous said...

Ala..
Ape Nak heran??
Nie la Tandanya Manusia Akhir zaman..
Agpon, Xelok dedahkan Aib owg wahai empunya blog...
Fikir2kanlah sebelum publish...
Kalau nak wat pengajaran pon,
Janganlah State name mangsa itu..
Papepown, Thanks bout da Info

Anonymous said...

Dari gambar ni yang saya lihat cara hidup anak anwar lebih bersifat kesederhanaan walaupun kalau betul dakwaan ayahnya ada aset berbillion. Lepak makan di McD, minum dengan kawan di gerai, macam kebanyakan remaja di Malaysia yang lain, xder double standard. Kalau gambar anak pemimpin lain seperti anak Najib, nampak kegah-an Club yang dikunjungi, wanita2 di sekeliling yang seksi.
Anyway tin arak tu kepunyaan rakan berbangsa cina IHsan. Orang yang mengambil gambar lebih mengetahui.

toksetiu said...

kena batang hidung anak pemimpin agong mereka..marah-marah..teruskan dedah banyak lagi gambar anak nUAR pelebong tu

toksetiu.blogspot.com

Anonymous said...

bapak dia dah tunjuk contoh yang tak elok pada dia

Anonymous said...

bapak dia dah tunjuk contoh yang tak elok pada dia

Anonymous said...

Memang macam siamang la kao ni!

zool said...

bodoh punya blogger...!!!!!!!!!!!!!

Faisal Tehrani said...

Salam,
Sdr, saya rasa penyiaran gambar ini tidak betul, tidak baik, dan tidak dapat mencapai apa-apa.
Pemuda ini punya hak untuk meraikan kehidupannya. Jangan turutkan kebencian sdr kepada bapanya kepada beliau pula. Saya sendiri bukan penggemar pemimpin tersebut tetapi mencerobohi kehidupan keluarga amatlah tidak tepat.
Wassalam.

pengambil gambar said...

aku yg ambil gambar nih..kalau korang nak kejutztan..tunggulah masa dekat dengan election nanti..akan kudedahkan dalam flickr gambar anak anwar peluk dengan seorang g..

Harimau-Menaip said...

Tuan,

Ini isu murah. Tidak setanding dengan inteletualiti Tuan.

Saya percaya, Tuan tidak semurah itu.

Wassalam dari sahabat.

GOMO said...

DEDAHKAN SEGALA-GALANYA...
TAK KIRA LAH ANAK PEMBANGKANG KE...
ANAK KERAJAAN KE....
DEDAHKAN SEGALA-GALANYA!!!

DARI PENDEDAHAN INI LAH KITA DAPAT MEMBERIKAN PENGAJARAN PADA KESELURUHANNYA!!!

GUA SOKONG PENDEDAHAN INI!!!

Anonymous said...

apa kejadahnya itu hak asasi ihsan dia nak minum arak ke hisap rokok ker main perempuan ke kawan dengan budak gay ke..ko ape kisah...

ko dengki ke anak anwar jadi mcm tu..itulah kebebasan dan hak asasi..ko nak jelous apa hal..

zhang ning said...

terus2 kan lah... wahai si pemibina laman blog utk memburuk2kan pihak pembangkang dengan mencari aib orang..... aku lagi suke...........
sbb apa yang ko buat ni!!! mmg akn bagi rkyat semakin simpati pada PKR & pakatan rakyat, kebnyakan rakyat juga akan semakin menyampah dan nk termuntah dengan ameno...
... kerana mereka mengetahu betapa jelik & jijik nye sikap MU wahai pembina laman blog yang suka menyebarkan dan membuka aib orang....

Ingat!!! terus2 kan lah.... buat mcm nie kerana dgn cara ni pun secara tak langsung ngko doh bagi kempen pada pihak kami Pakatan Rkyat!!!! Yahoo!!!!!!!!!!!
Next PRU Pakatan Rakyat akan memerintah Malaysia.....

Eisya said...

Wow!!! Hensemnye abang Ihsan ni!!
Sayang kat abang Ihsan....
mmmuahhhhhhhhh!!!!! :-)

Eisya said...

Wow!!!
hensemnyer abg Ihsan...
i love you Ihsan....
Mmmuahhhhh,,,............

Anonymous said...

letak la gambar anak ko sekali...

Waris Pahang said...

Setelah aku baca, topik yang dibawa penulis blog ialah berkenaan Anwar yang enggan bersumpah menjadi punca Ihsan berubah.

Kalau Anwar berumpah sudah tentu tidak jadi macam ini dan rakyat Malaysia juga tidak rasa diperbodohkan dan dibohongi Anwar.

Anonymous said...

bLOGGER yang tak ada tamadun tapi hidup di zaman manusia yang BERTAMaDUN.... & Cukup menyedihkan kerana dikelaskan sebagai umat NABI MUHAMMAD S.A.W...... Tapi hobinya menyebar2kan fitnah dan aib orang!! fikir2fikirkanlah...

mengaku dirinya seorang yg berkredibilti & berintelektual/... tapi tak serupa apa yang dibuatnyer....

badutsarkas said...

aduhh lawakla.. ape masalah gambar ni... gambar aku ngan kenkawan pun lagi teruk gamaknya. ape motif ko?? dah takde modal ker. lawak sarkas betui kui kui.

Anonymous said...

cuba cari gak anak tok gutu nik aziz & Haji hadi ada tak macam tu..aku nak tengok jugak pendedahan korang kat puak2 PAS ni....

Concerned Citizen said...

Salam,

Saya memang tidak suka dengan Anwar Ibrahim. Bagi saya dia hanya memperalatkan rakyat yang mudah percaya.

Tetapi,

Tak elok kita memalukan Ihsan begini. Isu and perbalahan bukan melibatkan Ihsan. Tak perlu lah menyiarkan gambar2 begini. Saya dengan rendah hati ingin meminta tuan blogger utk remove gambar2 tersebut.

Sekian, terima kasih.

YB Raz Gothic said...

Apakah maknanya semua gambau gambau ni?

Saya rasa ianya tak bermakna langsung. Kenapa hal didalam keluarga seseorang turut kita sebarkan?

Kalau anda lakukan semua ini hanya untuk membalas tindakan blogger pembangkang, saya rasa tak payahlah.

Sebab apa? sebabnya kalau pembangkang makan taik, adakah kamu juga hendak menunjukkan anda lagi handal dengan memakan taik juga?

Cukuplah pembangkang saja yang tempah bilik di neraka dengan menyiarkan hal buruk seseorang. Anda tak perlu duduk sebilik di neraka bersama mereka.

lagipun jangan malukan BPN dengan isu sebegini. cuba baca komen penyapu lidi http://penyapulidi.blogspot.com/2009/01/ihsan-anak-dsai-cuba-dijadikan-isu.html

Diharap anda dapat berbuat sesuatu yang positif.

luqman said...

nice pic. syabas. lepas ni makin ramai orang kuar umno. tenkiu sebab jasa2 gambor ni yang buat rakyat simpati dengan dsai...

Anonymous said...

lawak la blogger nie... gambaq mcm nie pun jadik isu ka??

Anonymous said...

Nothing special neither do strange about this piccas...this is a normal life for Msian kids presently..regardless Muslim, boys or gals..yg belajar diluar negeri lagi bersekedudukan!

Anonymous said...

bagi aku gambar tu biasa jer..tak de yg menjelekkan..pelik betul lah blogger b end nih..entah apa yang nak diaibkan aku pun tak tahu..cermin diri tu dulu sebelum nak aibkan orang...apa yang ditulis blogger nih cuma anggapan dia jer..kalau dah busuk hati perut tuh..memang semua orang buat buruk dan silap..pelik2..

Panglima Perang Cyber said...

Saya tidak menyangka isu ini menarik perhatian termasuk faisal tehrani sendiri..

Saya tahu kita bebas membuat apa sahaja di blog kita demi menunjukkan kebencian terhadap seseorang.

Namun bagi saya tidak wajar kita menjadikan isu gambar anak mana mana pemimpin samada Najib, Muhyidi, Hishamudin termasuk Anwar sebagai bahan posting di blog kita.

Tetapi siapa yang bercakap nada begini ( menentang ) ketika gambar anak Najib Hisamudin Nazri Aziz disebarkan di internet ?

Siapa ada angkat tangan ???

Saya sungguh tidak sangka kita tidak adil rupanya. Jika anak pemimpin BN disebar dan diaibkan nampaknya orang orang PAS dan PKR biarkan saja berleluasa dan duduk diam diam..

Tetapi sekali kena kepala pemimpin Pakatan Rakyat kita lihat mereka yang duduk diam sebelum ini mula bising dan tidak membiarkan ia begitu sahaja.

Tidak kepada anak pemimpin BN atau PR semua perlu dipencilkan dari dilibatkan dalam perang politik siber ini.

Perkara ini pernah saya timbulkan ketika isu gambar anak Nazri Aziz dan sekali lagi saya ulangi di sini bagi renungan penyokong BN atau PR.

Mari kita muhasabah dan jangan kita lupa ada juga dosa dengan manusia yang memerlukan kita memohon maaf dengan mereka di akhirat nanti..

Jika kita membuka aib diri mereka lebih lebih lagi di alam siber yang maha luas capaiannya ini..Maka tentu susah meminta maaf kembali.

Moga kita semua dapat sedar dan insaf serta bertaubat kepadaNya.

Tidak kira PAS PKR atau UMNO sendiri jika terlanjur..

Orang Beriman akan segera beristigfar jika ada kesalahan dilakukan.

Sesiapa pernah siarkan gambar aibkan anak mana mana pemimpin patut memohon maaf secara terbuka di blog mana mereka lakukannya..

Saya berharap perbuatan ini akan dihentikan dengan segera.

Binalah suasana berpolitik yang benar benar sihat tanpa dilibatkan sekali mana mana ahli keluarga pemimpin yang tidak berdosa dan tidak menjadi lawan politik kita.

Peringatan ini juga untuk saya.

Salam perjuangan.

tenggiling- said...

hehe gambo ihsan ngan 2 awek pakai tudung tu aku tak bleh blah..korang compare la plak gambo tu sama gambo anak najib dgn aziz..bonggok

Anonymous said...

THIS IS SO LOW!

Sdr,
Saya bukan peminat AI, tapi ni yg omputih kata FOUL.
Bapa dia yg ahli politik, mengapa pula anak dia kamu nak aib kan? Apa salah anak muda ini?
Seribu kali pun tak sebulu dgn politik AI, bukan ni cara nak menjatuhkan dia.
Shame on you.
I think you owe the boy and his family an apology and better still, remove this ugly posting.
Bloggers pun patut ada etika.

Siti Hajar (seorang ibu)

Anonymous said...

stupid post!

Angler's Clan said...

ehem! ehem!~..jap2.tebatok plak ni...k, ak mulakan ye...

apekebende nye ko ni,(apa pn nama ko)... klau yg pakai subang tu anak DSAI,yg pegang tin arak(atau apa2 yg haram) tu anak DSAI,dia bpeluk dgn pmpuan ke,dia bla bla bla....xpe la gak nk buat modal..ni gmba melepak pn ko nk pulun buat bahan...pakai songkok mcm org tggi ilmu.tp rupenye tin kosong.budak darjah satu pn tgk blog ko ni leh gelak..silap2 dia ckp ko bengap..aduai..buat malu je..pstu berani letak gmbar muka plak tu..dunia~ dunia~!brpa byk manusia suda jd sama bodo mcm unta~!

Godisuno said...

tiada yang maksum

Anonymous said...

blogger ni ingat pakai songkok tuh dah baik dan mulia sgt la, dia tak tau dia duk fitnah2 sini, satu badan dia berasap kat azab nanti, cakap pandai, memalukan kaum melayu je, ingat dia tu betul sangat

Anonymous said...

first time jumpa blog sebengap ni..xde point.

Anonymous said...

woi, stakat gambar anak anwar hisap sisha, duduk sebelah member perempuan, member lelaki yg kononnya gay, tak yah la tunjuk..nuh, pg search google tengok gambar anak najib, berpeluk dengan perempuan bukan muhrim, g bersosial kat kelab tu.stakat gambar2 camni,apa yg ko nak buktikan? ko banding dgn gmbr anak najib tuh,saper teruk lagi?

Anonymous said...

saudara,
mencari salah ORANG LAIN sangat mudah. mendedah aib ORANG LAIN lagi mudah. kedua2 perbuatan ni mencermin akhlak seseorang... bukan orang yang buat salah atau aib, tetapi orang yg mencari salah dan mengaib kan orang lain tu... apatah lagi, kalau meng-ADA-ADA-kan apa yg tidak.. Orang kampung saya cakap, 'spinning'...

oklah sedikit analysis,

1. Gambar 2 tu kan mcm tgh bbq. Cuba tgk, kan semua lelaki tu. Kalaulah Ihsan tu akhlak x baik, dah tentu bbq party dia ada perempuan2 tak bercoli macam dlm party2 orang lain? side note - saudara x pernah buat bbq kot dgn kawan2? hmm...

2. tin biru tu kan pepsi. so?

3. yang saudara kata dia berparty tu, itu setakat restaurant. bukan nya disco. so?

4. apa buruk akhlak kah kalau hisap shisha? saudara merokok? bapa saudara? adik beradik saudara? pakcik saudara? anda jawab.

5. yang bertindik subang telinga tu ihsan kah? atau rakan2 ihsan?

6. gambar di mc d. cuba tgk, berapa jauh ihsan duduk dpd gadis2 tu? dan, bandingkan gadis2 tu dgn gadis2 tak bercoli dalam gambar2 anak xxxxxx... anda jawab.

7. ok. sedikit analysis psychology. part ni, mungkin saudara kena berpeluh sikit nak digest (kata org kampung saya). cuba saudara kahwin. dapat anak. lepas tu saudara masuk ISA, kena tuduh macam2 tuduhan 'politik' yang dahsyat. kemudian, anak saudara membesar tanpa seorang bapa di sisi. dan saudara, dihina, dipukul, dianiaya.. agak2lah, macamana anak saudara akan jadi? ANDA JAWAB.

(blog ini ada comment moderation. jika, tak approve, tak apalah. yang penting, anda fikir...). FYI, saya pun tidak suka Anwar.. tapi, tak perlu libatkan keluarga dia... Assalamualaikum, Muslim?

Anonymous said...

Saya tak nampak pun kesalahan dia dalam semua gambar ni...

1st pict - nothing
2nd - minuman kepunyaan teman yg non muslim.
3rd - there's nothing wrong with shisha. there's no tobacco in there.
4th - cuma kawan dia je yg merokok bukannya dia.
5th - apa masalahnya dia nak bergambar dgn perempuan? plus bukannya dia berpeluk sakan pun mcm anak najib tun razak.
6- betul ke? bukan sumpah die tu palsu ke?
7th - nothing
8th - probably he have something else to do...

saya tak nampak mana kesalahannya. so jnglah cuba nk fitnah org. kalau betul yg dicakap tu ada bukti...buktikanlah...

ali makaveli said...

harapan aku semua pemuda islam malaysia bersembahyang jemaah 5 kali sehari. bolehkah kita? first step to something greater.

.peace.love.

Anonymous said...

kecoh kambing la mamat nih...sengal buih...xde modal dah la tuh...at least awek dlm gmbr tu pakai tudung...dok lak jejauh...kalu anak najib x sah kalu awek yg bergambar x nmpk bukit menonjol ngn baju ketat...bastard nye blogger murahan sekor nih!!!

Anonymous said...

cam haram posting ko..

austenite said...

salam...
aku x marah kau nak letak gambar ape2 pun...
ok jugak bleh aku tengok..
tapi kau jgnla wat penilaian sendiri...
cara kau kupas macam betul ke perkara ni terjadi?
aku tengok macam x percaya dengan bukti setakat gambar...

i'm sorry...

Anonymous said...

this is a stupid attempt to bring down whoever u're trying to bring down.

u just failed miserably lah weh!

org bodoh jer yg tak nmpk betape bodohnye entri neh.

tp nak buat camner.
klu dah lame sgt sokong si bodoh si bodoh dlm umno tuh, inilah hasilnye.

Anonymous said...

ternampak plak icon no to politik wang tuh.

itu tak ptut lgsg letak kt blog ko.

sbb umno lah parti paling corrupt yg aku penah tau.

camner la ko leh bangge and ikot org yg bakal jd PM tuh?

*geleng2 keheranan*

BengapTol said...

point x besh laa bro....
ala gamba kt mcD 2...
ape ade..
kwn dye pon pke tudong..
lenlaa kalo gamba kt disko ke...

Anonymous said...

aduihs...hensem rupa Ihsan sekarang...thanx beb, ko promote anak anwar.

sopan la anak anwar nih kiranya, tau whatt jaga batasan....gambar kt mc d pun sopan2, lainlaaa mcm anak NAJIB....http://www.cursingmalay.blogspot.com/

Anonymous said...

ape la bodoh ko punya comments ni? ok la gambar dia ngan org laki,kalo gambar dia dgn gadis2 separuh bogel tu bleh la jugak ko nk kutuk...hahaha! kalo yea pun anti pembangkang,jgn la buat org yang sokong Barisan Nasional mcm aku ni malu...Bongok la ko ni!

Naga Bersisik Emas said...

Salam,

Aku xsokong mne2 pihak baek PAS,PKR,UMNO..tp aku sbg umat Islam ptut bg ko tau,ko sdr x ape yg ko wt ni fitnah???
Kalo xde point nk kutuk pun xyah la wat fitnah, pastu ltk kt blog yg satu dunia leh bace..dah brape byk dose ko??post yg laen bkn maen semangat lg ko tegakkan Islam,yg tu aku sokong. Tp,tetibe ko post tah ape2 mnde..Secara xlgsung ko memalukan org Islam!

Wahai saudara,jgn lah sebarkan aib atau fitnah semata2 untuk kepentingan sendiri. Insaf lah! Kte sama2 junjung Al-Quran, sama2 baca Al-Quran, sama2 fahami Al-Quran..lebih baek kte umat Islam berganding bahu di akhir zaman ni.

///Amar Makruf Nahi Mungkar

Anonymous said...

pray for him...
and for me...

we are on the same boat...

" IMAN TAK DAPAT DIJUAL BELI"
" IMAN TAK DAPAT DIWARISI DARI
AYAH YANG BERTAQWA"

SO TRUE....

Anonymous said...

gmbr penulis ni bersongkok..sedap je tayang gmbr org lain..mangkuk tul la bdk umno nih..kalo gmbr anak najib bersosial tu xnk lak ditayangkan..takut kene ISA agknya..

Anonymous said...

adekah ko nk ckp yg ko ni perfect???

hello,suke ati die la nk wat ape pon..life die kot..yg ko sebok nk jage tepi kain org npe??

xphm tol...

mard said...

eh? u seemingly dont have any profound allegation nor good reason to say 'anak anwar jadi social?'. So what if he went out with his friends? like, u mean, being 'ank anwar', he should just stay at home and plan his father's political journey? i in no position, of supporting the gov o not, of supporting anwar o not, but i would definitely say your way of delivering your msg has dumbfounded you.i mean, if you really want to bash anwar or his son, can u find a pic of him fucking some guys on a street or somethg?ini tak, u even has helped anwar promote himself, u know how i interpreted these pics? ank anwar is so cool, he hangs out with ordinary people, he doesnt go to clubs or bar, the most he can drink is pepsi,ordinary(personality) and good looking.

and how stupid is that 'gambar ihsan sedang menghisap sisha. dlu ihsan bukan perokok, mengapa ihsan jadi begitu' helloooo.rokok is rokok, they hv tobacco. sishas dont. and his friends pierce, so what?

go find better pictures, then, post it here, then tell me, y do u think ihsan is not a good boy or stuff.

thanx for enlightening us readers

Anonymous said...

btol ker tue ko???buat malu org melayu, orang islam, orang bersongkok jek...

btw nk tanya malaysia negara islam ker??? kalo yer knp yer??? sbab MALAYsia ni msok Oh I Chit ker???


tolong bg pandangan kat aku yer

mhazrin3@live.com

Anonymous said...

ni la blogger paling bangang..hahaha..xde kerja lain orang2 bn ni..sumernyer nak buruk2 kan..start dari pemimpin sampai la anak2 ikan ni semuanya bodoh..UMNO AKAN HANCUR AKHIRNYA...

Anonymous said...

kepala otak blogger nih byk sampah la.lu pi purge out skit kt mana2.busuk la

Anonymous said...

bodoh xboleh diajar blogger ni.. suruh pi sekolah tak nak..jadi mcm ni la

Anonymous said...

dasar pembangkang... orang lain tak pernah betul, dia jer yang paling betul, patut laaa pangkah bulan masuk syurga,memang dah dasar macam tu...

teruskan dedahkan cerita benar diaorang ni...

Anonymous said...

1)Yg aku nampak... minum coke kat mamak stall.

2)Lepak ngan member wat BBQ kat tepi pantai (tin beer x1 - botol mineral 1.5 liter x3 - Coke 1.5 liter x1)

3)Sorg member pakai subang... ihsan hisap shisha... sejak bile shisha haram cam arak?

4)Member nye rokok...kan?

5)Kire baig jugak lasi Ihsan nih... x mcm certain anak2 VVIP len.

TADAHAL la :D

Anonymous said...

3)Sorg member pakai subang... ihsan hisap shisha... sejak bile shisha haram cam arak?

Lelaki yang memakai sumbang antara simbol seorang gay bagi masyarakat barat

Anonymous said...

Bila aku tengok comment dari supporter gay dan parti ajaran sesat kat atas ni.. diaorang lebih banyak memburuk-buruk kan org, mungkin dah tabiat gay dan ajaran songsang.. kah3..

Anonymous said...

whats wrong with the photo....biasala remaja kini....tak kan nak pakai kopiah macam hang dok kat pantai.....cuba ko komen sikit gambar anak najib ka,,,,nazri ka.....atau vvipp lain lagi.....nak bodek pun jangan sampai lupa tuhan bro......kopiah hang tu silap silap ada org sponser.....

samadlelong said...

AKU BANGUN DARI TIDOQ TRUS BUKA BLOG NI DAN AKU LIHAT GAMBAR ANAK2 AL JUBURI KESIAN PULA AKU, LEPAS NI MUKA DEPA NAK LETAK KAT MANA?, DEPA P TANG MANA PUN ORANG KATA ITU ANAK ANWAR & WAN JIJAH TU YANG DULU DEPA BERPAKAT SATU KELUARGA TIPU RAKYAT MALAYSIA MENGATAKAN DEPA DIKONSPIRASI OLEH KERAJAAN, DIFITNAH DSBNYA, SEBENARNYA MEREKA SEKERLUARGA YANG CIPTA BISNES NI, PAGI PETANG SIANG MALAM DOK PEKIAQ MACAMANA NAK CARI KEPERCAYAAN RAKYAT PADA MEREKA, HAFAL AYAT2 QURAN BAGI ORG2 PAS PERCAYA, ANAK INDIA ANAK SAYA, ANAK CINA ANAK SAYA BAGI ORANG INDIA CINA PERCAYA. ITULAH KEHIDUPAN MEREKA/ITULAH BISNES MEREKA, WALLAH HU AALAM????????????

Anonymous said...

BIASA LA...DUNIA NI..KALAU ENGGANG TAK MAU NYA IKHLAS NGAN BANGAU...TUPAI TAK KAN SETUJU DENGAN BIAWAK...YG PELIK SANGAT DENGAN GANBAR TU SEMUA SEKUTU ,,,SEPUPU SEPAPAT TIMBANG...TAKAN DIA KATA BULAN AND ANAK BULAN BETUL...WALAU TERANG2 BULAN AND ANAK BULAN CERAH DILANGIT...TIMBANG MEMANG DAH LAMA TERSOROK DI SUDUT2 RUANGAN KEDAI...PUAS CARI BARU JUMPA...TU PUN MAK AIII...TAK MAU JATUH...SENDIRI JE YANG BETUL...NILAI DIRI SENDIRI DULU SEBELUM NILAI KAN ORG LAIN...TANYA DIRI...APA KAH AKU NI DAH SEMPURNA AMAT2....ATAU PUN MUNGKIN KE KITA NI DAH LEBIH DARI TAHAP NABI SAMPAI KITA MUDAH JE MELETAK KAN SESEORANG TU DI TIMBUNAN KEHINAAN...INSAF LA...BAYARAN DIDUNIA NI CEPAT...TAK KENA BATANG HIDUNG KITER...SOK LUSA ANAK2..CUCU2 KITER...

Anonymous said...

Itulah kerja Melayu dari dulu sampai sekarang. Ali burukkan Abu, Abu burukkan Ali. Apa dapat? Kaum Cina senyum. One day, Melayu akan merempat kat negara sendiri. Ops, silap, it's already happening.

I am 100% Melayu but sad to say, Melayu memang bodoh.

Anonymous said...

Melayu merempat ... kerana angkara kebodohan sendiri (bodoh sombong), hasad dengki & tamak haloba .....

Anonymous said...

memang betul mungkin arak2 tu kepunyaan rakan2nya tapi harus ingat.,dalil dan sunah.., Yg menyediakan, yg membawa,
yg menuang, yg minum, malah yg duduk bersama walaupun tak minum... dosanya adalah lebih besar!!! kerana bersubahat..yakni menggalakkan..,Lagi pon, kan ke bapak dia warak..lol..!Lagi satu kan ke dia publik figure so,memanglah peminat2 dan macai2nya nak lihat. Kata org: kalau nak tahu peribadi ibubapa seseorg.., Lihatlah pada anaknya..!Kalau tak percaya tanyalah pd "ular dalam semak" Nicky Anjing yg isle sgt tu..!

kanta pembesar said...

aiii/...melenting habis puak bulan & ank bln nih...baru ko tahu mlayu bodoh?..baru ko kenal fitnah? baru ko fikir aib? baru ko sedar dunia akhir zaman?....benda2 tu dh lama jd menu konco2 nuar dgn penyangak sundal dia menjatuhkan BN.....bloger ni nk uji korang je...kalau dh bodoh...biar gak boleh d ajar....klu tk dedah identiti...mana beruk cam korang blh paham...hal najib ke anak najib ka...pelik apa?....buat baik pun ko kata jht...jd...sebut psl ank si bahalol tu...korang pulak naik sawan?....ish..ish...sampai cmtu skali korang kena kuda ngan si nuar gayla tu...pui...

Anonymous said...

yang pelik nya masa Anwar dalam Umno Pas gelar ALJUBURI, bila kena pecat Pas bela setengah mati....

Anonymous said...

pic nampak ok jer semua. Tak nampak pun gamabr Ikhsan buat benda tak senonoh. He is a good guy.

Anonymous said...

Ehsan OK je dalam gambar2 tu....tak ada pula dia dan kawan2nya buat perkara yang tak senonoh. Diakan masih muda lagi...tentu perlukan pergaulan dengan sesama rakan sebaya. Asalkan jangan berpeluk2 ngan awek dan minum arak.....Ok ape kalau dengan kawan2 mcm dlm gambar tu.....anak2 kita, entah2....mcm mana pula ya?

Anonymous said...

Tuan Blogger & para pengikut blog semua..saya mahu beri teguran dan ingatan sesama kita manusia umumnya dan umat islam amnya, kongsi la teguran yang membina, yang befaedah, tidak mengaibkan. jaga lah tingkah laku masing masing, tidak menghina sesama manusia.semua manusia adalah samarata disisi Allah, hanya Taqwa dan Iman membezakan darjat manusia disisi Allah..Biarlah berdialog dengan bijaksana, bukan dangkal dengan fakta fakta rekaan.Allah maha mengetahui apa yang tersurat dan tersirat

Arshad said...

salam semua ...
setelah membaca semua comment yang dihantar, alhamdulillah. ada komen yg positif dan ada jugak yg negatif. tapi kepada tn blogger, teruskan usaha anada untuk mendedahkan apa2 yg tuan dapat di dunia siber ni, supaya menjadi pengajaran kpd semua. tak kira la apa jua background mereka, ahli politik @ professional yg lain.

kepada org yg suka memberi komen yg neggatif tu .. abaikan la .. mereka ni memang golongan yg tak boleh nak terima pendapat org lain .. hanya pendapat dia shaja yg betul .. org mcm ni, tak guna utk dibawa berbincang @ bermusyawarah ..

Arshad said...

anyway, aku cuma nampak mr blogger post gambar jer .. takde plak apa2 komen yg keterlaluan .. yg korang dok hentam macam org giler tu kenapa yek? dok pokir yg bukan2 tu nape?? tu la kalau dah hati kita busuk, kita pun selalu berprasangka hati org busuk jugak .. kuangkuangkuang .. hehehehe

Anonymous said...

kalau dah obses dgn sesuatu tu yang buruk pun jadi bagus. dah terang-terang haram nak dihalalkan. apa nak jadi dunia sekarang ni. memang dasar tak kenang budi. siapa yang bangunkan malaysia? jangan nanti bila puak2 hang tu dah pegang kerajaan nasib rakyat entah ke mana. masa tu penyokong puak2 hang tu senyum lah panjang2 no.

wish6300 said...

Pakatan Kencing Rakyat dah kaki spin biaselah tu .
Utk pencacai PAS - take ..beer

Anonymous said...

Pakatan Kencing Rakyat dah kaki spin biaselah tu .
Utk pencacai PAS - take ..beer

Azrul_Cannry's Hart said...

Ape la masalah korang ni....gaduh je.....

Anonymous said...

melayu ohh melayu...

Anonymous said...

melayu ohh melayu...

Anonymous said...

bodoh punyer blogger!!!!

Anonymous said...

blogger brkenaan hanya letakn gambar untuk umum mengetahui yg anuar ada anak lelaki,jk x silap saya dlm artikel tu bloger ni ingin smpaikan bahawa ank lelaki anuar ni x stuju dngn apa yg d lakukan bapa dia,yg enkau orng ramai2 dok meroyan tuduh mcm2 at bloger ni nape,pelik jugak,jk ya pun yg dok meroyan ni sokong puak2 pr,jgn la taksub tahap dewa smpai,brfikiran positif lah sikit,jangan kita buta warna,nabi muhd s.a.w pn ada brsabda,brsederhanalah kamu,jd dalam apa2 situasi kita kna brsederhanalah,jgn kita mmbnci seseorang ktrlaluan,mungkin satu hari nnt kita akan memujanya atau mmrlukan prtolongan darinya,wallah hualam.

Anonymous said...

adakah hati ku sudah hitam berkarat dan tertutup hingga tdk melihat kebenaran lg.
Moga daku ddi beri hidayat

Anonymous said...

admin bodoh, otak di lutut