Saturday, December 13, 2008

Game Menghina Kalimah Allah

Tidak cukup dengan karikatur dan filem pendek Fitna yang menghina kesucian Islam. Datang pula game komputer yang menghina kalimah Allah SWT. Kali ini game Guitar Hero 3 telah menghina kalimah Allah SWT. Guitar Hero 3 adalah permainan komputer yang memainkan lagu-lagu rock klasik.

Lihatlah bagaimana paparan kalimah Allah ini telah dijadikan paparan lantai dan kemudian dipijak oleh makhluk yang berupa "syaitan" bermain gitar. Sungguh biadap game ini. Game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dipunyai oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.

Jika kita tidak teliti, kita tidak akan perasan paparan kalimah Allah SWT ini. Pada sesiapa yang melihat permainan komputer ini sila uninstall game ini. Sungguh halus permainan golongan Yahudi dan Nasara untuk menyesatkan orang Islam. Waspadalah kita sebelum membeli mana-mana permainan komputer.

AZRINIZAM IBRAHIM
Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia

14 comments:

Sedingin Salju said...

Inilah dia golongan yang kurang ajar.

Taminsari said...

Terima kasih diatas maklumat yang diberikan. Inilah permainan halus golongan Yahudi dan nasrani untuk menghina agama kita. Semuga mereka-mereka ini terus dilaknat Allah swt. Insya Allah.

Salam perjuangan
Taminsari
belantan.blogspot.com

red rooster said...

Salam bro,

Sekarang memang banyak game yg ada unsur-unsur menghina Islam. Di zaman ini memang semua ibubapa perlu memantau dengan lebih teliti lagi setiap permainan / aktiviti anak-anak remaja masing-masing.

... lama tak balik kampung bro???

Dr.Sid said...

ashtagfirullahal'azim...

MOHD IZAFFI said...

Dalam situasi ini, kita lihat apa yang UMNO dan PAS akan buat!

Confirm buat tak tau sebab tak ada kepentingan untuk mereka.

Akhirnya Agama Islam juga terus diperlekeh dan dipersenda.

Tengok dalam artikel Keling Surind, kerajaan(UMNO) mahupun PAS tak ambil apa2 tindakan & buat tak tau je.

Nak seribu daya.

MOHD IZAFFI said...

Dalam situasi ini, kita lihat apa yang UMNO dan PAS akan buat!

Confirm buat tak tau sebab tak ada kepentingan untuk mereka.

Akhirnya Agama Islam juga terus diperlekeh dan dipersenda.

Tengok dalam artikel Keling Surind, kerajaan(UMNO) mahupun PAS tak ambil apa2 tindakan & buat tak tau je.

Nak seribu daya.

nisya said...

salam...masyaALLAH..smpai mcm 2 skali halusnya prmainan yg dlkukan yahudi....huhu...sdarlah muslim...bangunlah dr tdor...cliklah mta..tgok!!!!!!!!! ap yahudi dh lakukan???????????

Anonymous said...

Alahai .....tok sah pegi jauh2 laaaaa.....

RPK yg terang2 hina islam....sila baca ust. zaharuddin punya komen.....boleh search sendiri laaa.... itu pon PAS & PKR & anwar ibrahim bukan main bela lagi RPK.... sanjung macam nak mampus

sendiri mau pikir laaa....

Zul-UPM

Sedingin Salju said...

Oit! Hang toksah dok sebut RPK. Satni orang PR marah kat hang o. Aku tak tau o!

mayangsari said...

aduh! memang menyakitkan hati dan perasaan kita sebagai orang org islam.

tapi...bila kita fikirkan apa puncanya boleh jadi begini.. semuanya berpunca dari kita sendiri sebagai seorang islam. sebenarya tuhan menguji kita...

INILAH UMATKU....
APA LANGKAH YG MAHU UMATKU LAKUKAN UTK MENEGAKKAN AGAMAMU....
IKHLAS KE....
DENGAN HATI ATAU AKAL....
BERSATUKAH.....
BERBALAHKAH....
DEMI NAMAKE...
DEMI POLITIK KE....
DEMI PERUT KE....
DEMI KUASA.....
ATAU HANGAT2 TAIK AYAM....

celikke...mata yang tidak buta.
pekak kah telinga yg tidak tuli

berfikirlah dengan akal yg tidak mati
berkata-katalah mulut yg tidak bisu..
berkelanalah anggota yg tidak cacat...
isikan jiwamu dgn hati yg kudus..
lafazkanlah kalimah dibibirmu yg merah bak delima merkah. m

muhasabahlah!

dari..mayangsari

psvcrew said...

Salam...
Mohon maklumat ini disimpan pada blog saya. Game ini pernah saya lihat dimainkan oleh rakan-rakan saya.Terima Kasih.

Syed Azaharul said...

http://petikanbuku.blogspot.com/2009/03/permainan-video-game-menghina-islam.html

Mohon maklumat ini direkod dalam artikel saya mengenai senarai permainan video menghina Islam..

Anda boleh rujuk link di atas untuk senarai games menghina Islam...

un said...

bukn nk bela..
tp kaji dulu btul2...
jgn smpai org luar ckp org Islam cpt melath...
yg dikatekn kalimah ALLAH itu zodiak virgo..
psl kt bwh kaki lelaki brtopi 2 zodiak taurus...
kt dpn power amp lak zodiak capricorn...
klau tengok btul2 kt pentas 2 ade 12 bulatn...
ape yg 12??? 2 la org2 tue pnh kate "biar BODOH SIKIT drpd PANDAI SIKIT"

KillerGuner said...

biasa
org yahudi die nak hancorkan
umat islam secara halus